DOLAR 32,3908 -0.15%
EURO 34,7843 0.1%
ALTIN 2.437,66-0,03
BITCOIN 2021250-2,35%
Kayseri
18°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

DEVA ‘ekonomik eylem’i açıkladı

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin ekonomi ve finans politikaları eylem planını açıkladı.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 10:02
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İstanbul’da düzenlenen tanıtım toplantısında partisinin ekonomi ve finans politikaları eylem planını açıkladı.

Babacan, partisinin ekonomi ve finans politikaları eylem planında yer alan bazı maddeleri açıklarken, istikrar odaklı ekonomi ve finans politikaları izleyeceklerine vurgu yaptı.

“Vakti zamanında bana ‘Fren Ali’ diyenlerin Türkiye’ye dayattığı ‘dur-kalk tipi’ istikrarsız büyüme modelini derhal terk edeceğiz” diyen Babacan, “Ortaya koyduğu hedeflerin hiçbirini tutturamayan ve sürekli güven kaybına uğrayan anlayışa son vereceğiz. Mali kural uygulamasını hayata geçireceğiz. Mali disiplin anlayışını kalıcı hale getirerek öngörülebilirliği arttıracağız. Temel bütçe büyüklüklerine ilişkin daimî nitelikte sayısal hedefler, sınırlamalar ve ilkeler belirleyeceğiz” dedi.

Kişi başına düşen milli geliri, Cumhuriyet tarihinde ilk defa iktidarlarının birinci döneminin sonunda yüksek gelirli ülkeler grubuna yükselteceklerini söyleyen Babacan, enflasyon ve işsizlik oranlarında tek haneli rakamları hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın ardından söz alan partinin Ekonomi ve Finans Politikaları Başkanı İbrahim Çanakcı eylem planının ayrıntılarını paylaştı.

119 maddeden oluşan eylem planında öne çıkanlar şöyle oldu:

– Ücretliler üzerindeki vergi yükü azaltılacak.
– Varlık Fonu ve Cumhurbaşkanlığı’na bağlı politika kurulları kapatılacak.
– Tüm harcamalar bütçeye taşınacak.
– KÖİ projeleri denetlenecek ve mali kural uygulanacak.
– Kamu İhale Kanunu AB standartlarına göre yazılacak.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.