DOLAR 32,4481 0.06%
EURO 34,7450 -0.2%
ALTIN 2.422,57-0,49
BITCOIN 20523411,21%
Kayseri
20°

PARÇALI BULUTLU

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
Deprem bölgesine yardıma devam etmeli

Deprem bölgesine yardıma devam etmeli

ABONE OL
Şubat 25, 2023 10:05
Deprem bölgesine yardıma devam etmeli
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

KAYSERİ (1HA) – İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Grup Başkanvekili Kazım Yücel, deprem bölgesinde barınma başta olmak üzere her türlü yardıma ihtiyaç olduğunu söyledi. Milletvekilleri Dursun Ataş’ın girişimleriyle bölgede çadır ve konteyner kent kurduklarını anlatan Yücel, bütün hayırseverleri afetzedelere yardım etmeye çağırdı.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremin ardından enkaza dönen illerde yaralar sarılmaya çalışılıyor. Bu kapsamda siyasi parti temsilcileri de depremzedelerin yanında yer almak için bölgeye gidiyor. Toplanan yardım malzemeleri afetzedelere dağıtılırken bir taraftan da barınma ihtiyacının karşılanması için el birliği ile mücadele ediliyor. İYİ Parti Kayseri teşkilatı da Kahramanmaraş’ta çadır kent kurdu.

İYİ Partili Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Kazım Yücel, destek için gittiği afet bölgesindeki çalışmaları anlattı. Depremin yaralarının tüm afet bölgelerinde devam ettiğini vurgulayan Yücel, “Hatay’a İskenderun’a Kahramanmaraş’a ve Elbistan’a defalarca gittim. 19’uncu gündeyiz belki 12-13 günümü orada geçirdim. Gerçekten vatandaşlar önce enkaz altında bir hayat mücadelesi verdiler ve enkaz toplanmaya başladıktan sonra da birçok kaybımızla barınma sorunuyla karşı karşıya kaldılar. Hem barınma konusu hem de yiyecek-içecek konusunda ciddi ihtiyaçlar var. Türk halkına şükranlarımızı iletmek istiyorum. İlk günden bugüne kadar Türkiye o bölgeler için seferber oldu. Gıda açısından ve diğer ihtiyaçlar açısından gerçekten Türk halkı kardeşlerini orada yalnız bırakmadı. Fakat bu yardımların artık deprem vakti geçti gibi düşünülmeden devam edilmesi lazım. Çünkü yaramız gerçekten çok büyük” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.