DOLAR 32,5642 0.05%
EURO 34,9046 0.16%
ALTIN 2.440,120,72
BITCOIN %
Kayseri
29°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
DEKA MUTFAK…  Ahşabı Sanata Dönüştüren Marka…

DEKA MUTFAK… Ahşabı Sanata Dönüştüren Marka…

Deka Mutfak özgün ve şık tasarımlarıyla dikkat çekiyor. Yılların vermiş olduğu birikimle birlikte ahşapta öncü marka olan Deka Mutfak, her zevke her yaşa hitap ediyor. Evinizi ısıtacak mobilya ürünleri ile birçok evde yerini alan Deka Mutfak yeni mağazasında perakende satışlarıyla mutfağına değer verenler için artık çok daha yakın.

ABONE OL
Eylül 23, 2022 21:45
DEKA MUTFAK…  Ahşabı Sanata Dönüştüren Marka…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Siz hayal ediyorsunuz, Deka Mutfak yapıyor…

 Häfele markasının kalite noktası olmasının yanında  Franke, Dominox marka ankastre gruplarının da satışa sunulduğu mağaza oldukça geniş bir ürün yelpazesine sahip.

Üretimden teslimata kadar yanınızda olan Deka Mutfak adından sıkça söz ettireceğe benziyor.

Deka Mutfak Yönetim Kurulu Başkanı Metin BARUT firmanın kuruluşu, ürün yelpazesi ve çalışmaları hakkında Haber Yeni Gündem gazetesine açıklamalarda bulundu.

-Yaptığı başarılı çalışmalar ve edindiği yüksek müşteri memnuniyeti ilkesi ile sektörde önemli bir yere sahip olan Deka Mutfak bu yolculuğa nasıl başladı?

Hikayemiz ufak bir atölyede mutfak dolabı üretimi ile başladı. Devamında yapılan AR-GE çalışmaları sonucunda sektördeki pazar payını artıran firmamız, 2015 yılına gelindiğinde müşterilerine daha iyi hizmet vermek adına Kayseri Mimar Sinan Organize Sanayi Bölgesinde 3000 m2 kapalı olmak üzere toplam 5000 m2 alanda hizmet veren fabrikasına taşındı. Aynı zamanda ürün gruplarına iç oda kapısı, vestiyer, giyinme dolabı ve banyo dolaplarını da ekleyen DEKA MUTFAK, 2018 yılına gelindiğin de ise proje çalışmalarının yanı sıra perakende satış hizmetlerine de başladı. Bu çalışmalar doğrultusunda firmamız ilk mağazasını Kayseri Yıldırım Beyazıt mahallesinde hizmete sundu.

    -İmalat sürecinde en önemli etkeni altyapı ve kalifiye personel oluşturmaktadır. Piyasa şartları göz önüne alındığında iki faktörde giderilmesi zor problemler, siz bu durumu nasıl aştınız?

Sektöre adım attıktan sonra her işin gerektirdiği gibi altyapıyı sağlam temeller üzerinde oluşturmamız gerektiğinin farkında olarak Özellikle fabrikalaşma sürecinde en son teknolojik sistemleri bünyemize dahil ederek hem hızlı hem de kaliteli üretim yapabileceğimiz bir yapı oluşturduk. Firmamız Günümüzde her sektörün sorunu olan kalifiye personel sorununu yıllar içerisinde edinilen tecrübeler ve insan odaklı yaklaşımlarla birlikte asgari düzeye indirmiştir. Evet işimiz bizler için çok önemli ama her şeyden önemli olan konu insan. Her zaman bir ekip olduğumuzun bilinci ile hareket ediyor ve işimize karşı özveriyle yaklaşıyoruz. Bu durum başarıyı da beraberinde getiriyor.

-Ürünlerinizin kalitesi ilk bakışta belli oluyor. Estetik ve ergonomi açısından da gayet başarılı çalışmalara imza atıyorsunuz. Ürün yelpazenizden bahseder misiniz?

TSE ve Uluslararası Kalite Standartlarına uygun olup günün modern çizgileri ve klasik formları aynı platforma harmanlayarak müşterilerimize sunuyoruz. Sadece mutfak dolabı değil bununla beraber banyo ve lavabo dolapları, ahşap iç oda kapıları, TV ünitesi, vestiyer ve giyinme dolaplarının da imalatını  gerçekleştiriyoruz. Ürünlerimizin son kullanıcıya satışını gerçekleştiriyoruz. İnşaat projelerinde çözüm ortağı olarak yer alıyoruz. Kayseriyle birlikte birçok ilde de seçkin projelerde yer alıyoruz. Binalara özel gerçekleştirdiğimiz üretimlerimizle projelere artı değerler sağlıyoruz. Bunlarla birlikte otel, mağaza, hastane, cafe -restaurant vb. mekanların dekorasyon ve mobilyalarında özel çalışmalar gerçekleştiriyoruz.

-Projelerde özel üretimlerinizin olduğunu söylediniz. Bu ürünler hakkında bilgi verir misiniz?

Tabi ki. Burada asıl amacımız müşterimize DOKUNABİLMEK ve ihtiyaçları doğrultusundaki ürün ve aksesuarları bir araya getirmek. Yeter ki müşterilerimiz bizden talep etsin.  Şehir merkezinde bulunan mağazamızda kişiye özel ürün, hizmet ve çözümler sunuyoruz. Ürünlerimizde evinizde geçirdiğiniz zamanı kaliteli ve verimli hale getirecek fonksiyonel aksesuarları ile Häfele kalitesini de hizmetinize sunuyoruz.

-Müşterilerinizle olan ilişkilerinizin çok uzun ömürlü olduğunu görüyoruz. Bu sürekliliği sağlamak için neler yapıyorsunuz?

İhtiyacını karşılamak için sizin yanınıza gelmiş bir insana ürün satmak işin kolay yanıdır. Önemli olan hem satış sırasında hem sonrasında kişiye önemli olduğunu hissettirmek ve gerekli hizmeti sunabilmektir. Konuşmamızın başında da söylediğim gibi bizim odağımızda her zaman insan olmuştur. Bunu da hem kalitemizle hem de satış sonrası hizmetimizle ispatlamanın gayreti içerisinde olduk ve olacağız.

-Sektörünüz en tecrübeli isimlerinden olarak, sektörü değerlendirebilir misiniz? Rekabet, pazar hacmini nasıl etkiliyor?

Türkiye pazarı özellikle mobilya ve imalat sektöründe zor bir pazar. Ayakta kalabilmek için çok çalışmalısınız ama sadece çalışmak sizi sektörde ayakta tutmaz. Yenilikçi ve özgün çalışmalar yapmalısınız. Daha öncede belirttiğim gibi insanların hayatına dokunabilmelisiniz. İnsanların hayatını kolaylaştıracak çözümler üretmelisiniz. Bunların yanı sıra satış sonrası hizmet sürekliliğini sağlamalısınız.

Diğer yandan yurtdışı pazarı da sektörümüz açısından potansiyeli olan ve hizmet sunabileceğimiz alanı oluşturmaktadır. DEKA MUTFAK olarak ihracatımızı da her geçen gün artırıyor ve aynı kaliteyi yurtdışındaki müşterilerimize de sunmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.