DOLAR 32,4700 0.14%
EURO 34,7807 0.09%
ALTIN 2.384,880,21
BITCOIN 1930835-6,49%
Kayseri
19°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Cumhuriyetin 100’üncü yılını kutlandı

Cumhuriyetin 100’üncü yılını kutlandı

ABONE OL
Ekim 30, 2023 10:45
Cumhuriyetin 100’üncü yılını kutlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri’de Cumhuriyetin kuruluşunun 100’üncü yılı, Valilik tarafından düzenlenen resepsiyon ile kutlandı. Resepsiyona katılan Türkiye Kamu-Sen Kayseri İl Başkanı Muzaffer Pala, MÜSİAD Kayseri Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Akmermer, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Kayseri Şube Başkanı Sami Doğan ve Kayseri Gençlik Meclisi Derneği Başkanı Mustafa Ragıp Adıgüzel, Cumhuriyetin 100’üncü yılını kutladı.
29 Ekim 1923’te ilan edilen Cumhuriyetin 100’üncü yıldönümü için Kayseri Valiliği tarafından resepsiyon düzenlendi. Resepsiyona; Vali Gökmen Çiçek, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Haldun Taşan, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, kaymakamlar, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, il müdürleri, siyasi partilerin il başkanları, STK ve siyasi parti temsilcileri, gaziler, şehit ve gazi yakınları katıldı.
Resepsiyonda konuşan Kamu-Sen Kayseri İl Başkanı Muzaffer Pala; kuruluşun 100’üncü yılını kutlarken, “Aziz milletimizin ve devletimizin nice yüzyıllara erişmesini diliyorum. Her bakımdan anlamlı, mekânın ve makamın ruhen tecelli edildiği hem de bir asra bedel olan bir günü yaşıyoruz. Herkese nasip olmayacak şekilde milletimizle beraberiz. Bu aziz ve kutlu vatanı bizlere emanet eden başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ve ahirete irtihal etmiş tüm aziz şühedayı rahmetle anarken hayatta kalan gazilerimizi de her daim yüreğimizde taşıdığımızı belirtiyoruz. Birlik beraberliğimiz bozulmadan, necip Türk milletiyle beraber yaşamayı diliyorum” şeklinde konuştu.
Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, gazileri ve şehitleri rahmetle andığını ifade eden MÜSİAD Kayseri Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Akmermer, “Tabii bu 17’nci devletimizin 100’üncü yılı, bizler binlerce yıllık kadim geçmişi olan bir gelenekten geliyoruz. Cumhuriyetimizin birinci asrını doldurmasından gurur duyarken Valilik himayesindeki resepsiyonda bulunmaktan da mutluyuz” dedi.
Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Kayseri Şube Başkanı Sami Doğan da kuruluşun 100’üncü yılını kutlarken, “Gerçekten bugüne baktığımızda mükemmel, coşkulu ve yüzüncü yıla yakışır bir şekilde bayram kutlanıyor. Ülkemiz gerçekten bunu hak ediyor, gelecekte de güzel yerlere, konumlara erişeceğimize inanıyorum” dedi.
Kayseri Gençlik Meclisi Derneği Başkanı Mustafa Ragıp Adıgüzel de nice asırlar ve yüzyıllar temennisinde bulunarak cumhuriyetin birlik ve beraberlik içerisinde devam edeceğini belirtti.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.