DOLAR 32,2180 -0.39%
EURO 34,8181 -0.21%
ALTIN 2.391,88-0,02
BITCOIN 2047804-0,51%
Kayseri

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Coronavirisünde rakam artıyor!

Coronavirisünde rakam artıyor!

Ölümcül salgın Coronavirüsünde rakam gün geçtikçe artıyor. Önüne geçilemeyen ölü sayısındaki artış tüm dünyada endişe uyandırmaya devam ediyor. Çin’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 1869’a yükselirken, kesinleşen vaka sayısının 72 bin 436 olduğu açıklandı. Virüs Wuhan'da çalışan sağlık personeline de bulaştı.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 05:17
Coronavirisünde rakam artıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Coronavirüsüyle ilgili her gün başka bir kötü haber gelmeye devam ediyor. Bugün açıklanan son dakika bilgisine göre, Çin Ulusal Sağlık Komisyonu verileriyle ülkede kesinleşen Kovid-19 vaka sayısı 11 bin 741’inin durumu ciddi olmak üzere 72 bin 436’ya çıktı. Salgında şu ana kadar biri Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nden olmak üzere ülkede ölenlerin sayısı 1869’a ulaştı.

Önemli bir can kaybı haberi daha virüsün menşei Wuhan'dan geldi. Çin devlet televizyonu, Wuchang Hastanesi Direktörü Liu Zhiming'in yerel saatle 10.30'da yaşamını yitirdiğini duyurdu. Zhiming'den önce, bu ay başında, koronavirüsü dünyaya duyuran Li Weinglang isimli hekim hayatını kaybetmiş; bu durum virüsle mücadelede hayal kırıklığına neden olmuştu. Ölümcül virüs corona salgının  Wuhan kentinde görev yapan 716 sağlık personeline de buluştığı belirtildi. 

ULUSAL HALK KONGRESİ ERTELENEBİLİR

Kovid-19 nedeniyle ülkenin bir yıl içindeki en önemli siyasi toplantıları olarak görülen ve en üst düzey yasama organı Ulusal Halk Kongresi ile Çin Halk Siyasi Danışma Konferansı’nda 5 bini aşkın delegenin mart ayında bir araya geleceği yıllık meclis toplantılarının da ertelenmesi bekleniyor. Her yıl mart ayında düzenlenen yıllık meclis toplantılarında ekonomik büyüme hedefleri, askeri bütçe planları, yıllık yatırım ve istihdam ile bölgesel ve uluslararası konular masaya yatırılıyor. Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık 2019'da ortaya çıkan yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle aralarında Türkiye'nin de bulunduğu birçok ülke, Çin'de mahsur kalan vatandaşlarını tahliye etmişti. İlk olarak Vuhan'da tespit edilen yeni tip koronavirüsün, kısa sürede diğer kent ve ülkelere yayılması üzerine Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) “acil durum” ilan etmişti.

 

kamupersoneli.net

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.