DOLAR 32,2782 -0.2%
EURO 34,8263 -0.11%
ALTIN 2.395,370,09
BITCOIN 20652720,69%
Kayseri

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Corona virüsü Türkiye’nin etrafını tamamen sardı!

Corona virüsü Türkiye’nin etrafını tamamen sardı!

Dünyayı çepeçevre saran ve 3 bin 500’den daha fazla kişinin ölümüne neden olan Corona virüsü, Türkiye’nin etrafını tamamen sardı. İlk olarak Rusya ve İran’da görülen Corona virüsü, Türkiye’nin komşularından Ermenistan, Azerbaycan, Gürcistan, Irak, Yunanistan ve Bulgaristan’da tespit edildi. Geriye kalan Suriye’de ise, iç savaşın etkisiyle virüsün olup olmadığı henüz bilinmiyor.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 05:37
Corona virüsü Türkiye’nin etrafını tamamen sardı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çin’den dünyaya yayılan Corona virüsü yüzünden ABD ve İsrail’de dahil olmak üzere 60’dan fazla ülkede can almaya devam ediyor. En ölümcül olanı olan ve yeni tip Corona virüsü olarak adlandırılan Covid-19 virüsü, Türkiye’nin etrafını tamamen sarmış durumda.

ÖLENLERİN SAYISI 3 BİN 500’Ü AŞTI

Yeni tip Corona virüsü dünyada şu ana kadar 3 bin 500’den fazla kişinin hayatına mal oldu ve bu sayı her geçen gün artmaya devam ediyor. İtalya’da 16 milyon insanın karantina altına alındığı ve virüs ile yapılan mücadelede başarısız olduğu bilgileri gelirken, İran’da ki artan virüs vakaları başta Türkiye olmak üzere tüm çevre ülkeleri tehdit ediyor.

BULGARİSTAN’DA CORONA VİRÜSÜ TESPİTİ

İran başta olmak üzere Irak ve Yunanistan’da Corona virüsü salgını nedeniyle ölenlerin sayısı gün geçtikçe hızla artmaya devam ediyor. En son Corona virüsü Ermenistan’da görülmüştü. Bugün gelen son dakika bilgilere göre ise, Corona virüsü Bulgaristan’da da tespit edildi.

 

Plevne’den 27 yaşında bir erkek ve Gabrovo’dan 75 yaşında bir kadının, akciğer rahatsızlığı sonucu kaldırıldıkları hastanelerde Covid-19 testleri pozitif çıktı. Ulusal Bulaşıcı ve Parazit Hastalıkları Merkezi’nin Başkanı Todor Kantarcıyev, Plevne’den iki erkekte, Gabrovo’dan ise iki kadında Corona virüsü görüldüğünü duyurdu.

Ulusal Corona Virüsü Kriz Masası Merkezi’nde görevli Tümgeneral Prof. Dr. Ventsislav Mutafçiyski, durumu iyileşen iki Corona virüsü hastasının ülke dışına gitmediklerini ve salgın bölgesinden gelen insanlarla temas etmediklerini ifade etti. Corona virüsü bulaştıran ilk hastayı aradıklarını belirten Tümgeneral Mutafçiyski “Hasta sıfırı yani hastalığın ilk çıktığı kişiyi tespit edemiyoruz” dedi.

TIR ŞOFÖRÜ KENDİNİ ARACINA KAPATTI

Gabrovo’da hastanede yatan yaşlı kadının zatürre teşhisiyle tedavi gördüğü ve odada iki başka hastayla kaldığı açıklandı. Gabrovo Tota Venkova Hastanesi Müdürü Dr. Minko Mihov odadaki diğer hastalar ve tıbbi ekibin de Corona virüs testine tabi tutulacağını açıkladı.

Tümgeneral Prof. Dr. Mutafçiyski hafta sonu yapılan 110 Corona virüsü testinden hepsinin negatif çıktığını söyledi. Basın toplantısında ayrıca Ulusal Corona Virüs Kriz Masası Merkezi’nde çok ilginç vakalarla karşılaşıldığını, salgın korkusuyla yurt dışından dönen bir TIR şoförünün on günden beri evinin önünde kamyonuna kapanarak, kendini karantinaya aldığını söyledi.

 

kamupersoneli.net

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.