DOLAR 32,5033 -0.03%
EURO 34,9148 0.11%
ALTIN 2.417,74-0,16
BITCOIN 1883831-3,63%
Kayseri
21°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Corona virüsü paniği ile marketlere saldıranlar dikkat!

Corona virüsü paniği ile marketlere saldıranlar dikkat!

Türkiye'de corona virüsü ortaya çıkmasının ardından binlerce kişi marketlerde bulunan temizlik ve gıda ürünlerini evlerinde stoklamak için birbirleriyle yarıştı. Koronavirüs paniği ile marketlerdeki ürünleri almak için telaş yapanları yakından ilgilendiren stok açıklaması Tarım Bakanı Pakdemirli'den geldi. Tarım Bakanı Pakdemirli yaptığı stok açıklamasında, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) stoklarında besici, yetiştirici, sanayici ve tüketicinin ihtiyacını karşılayacak yeterli miktarda ürün bulunduğunu duyurdu.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 05:48
Corona virüsü paniği ile marketlere saldıranlar dikkat!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Corona virüsü tespit edilmesi sonrasında ilk önce yurtdışında insanların marketlere hücum ederek tüm malları tüketmesi corona virüsü sonradan ortaya çıkan ülkelerde yaşayan insanları tedirgin etti.

CORONA VİRÜSÜ NEDENİYLE MARKETLERE SALDIRDILAR

Ülkelerinde de ürün kalmayacak korkusuyla evlerine stok yapan insanlar Türkiye'de de corona virüsü ortaya çıkmasının ardından marketlerde bulunan temel gıda ürünlerine saldırdı.

BAKAN PAKDEMİRLİ'DEN STOK AÇIKLAMASI GELDİ

Marketlerde ürünlerin tamamını alarak evlerinde stok yapmaya çalışanları yakından ilgilendiren açıklama  Tarım Bakanı Pakdemirli'den geldi. 

OLUMSUZ BİR DURUM BEKLENMİYOR

Tarım ve Orman Bakanlığının, Ticaret ve Sağlık bakanlıkları ile koordineli şekilde gerekli tüm önlemleri aldığına işaret eden Pakdemirli, “Tarım ve Orman Bakanlığı olarak dünyada Kovid-19 vakalarının görülmeye başlandığı tarihten itibaren olası senaryolar üzerinde çalışarak gerekli tedbirleri haftalar öncesinden almaya başladık. Temel gıda ürünlerinin üretim, stok ve tedarik zincirinde şu an için bir sıkıntı bulunmamaktadır. Önümüzdeki dönemde de herhangi bir olumsuz durum beklenmemektedir.” ifadesini kullandı.

YETERLİ MİKTARDA ÜRÜN VAR

TMO stoklarında besici, yetiştirici, sanayici ve tüketicinin ihtiyacını karşılayacak yeterli miktarda ürün bulunduğunu vurgulayan Pakdemirli, “TMO, hububat ve bakliyat satışlarına sezon sonuna kadar devam edecek. Ayrıca TMO stoklarında yer alan pirinç, nohut ve mercimekler toptan satışların yanı sıra halkımızın uygun fiyatla tüketebilmesini teminen ülke genelinde yayılmış yaklaşık 150 TMO satış noktasında perakende olarak da satılmaktadır. TMO iş yerlerine erişim imkanı olmayan tüketicilerimiz ise 'https://www.epttavm.com' online satış sistemi üzerinden ürünleri temin edebilmektedir. Bunun yanında kısa süre sonra hasat sezonu başlayacak olup mevsim koşulları dikkate alındığına üretim yönüyle bir sıkıntı görülmemektedir. İç ve dış piyasalar yakından izlenmekte olup piyasaların sağlıklı işleyişi ve ihtiyaçlarına yönelik alınan her türlü tedbir halkımızla paylaşılacaktır.” dedi.

 

 

kamupersoneli.net

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.