DOLAR 32,3127 -0.62%
EURO 34,7041 -0.45%
ALTIN 2.412,30-0,42
BITCOIN 1893456-3,73%
Kayseri
21°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Corona Virüsü İçin Kanada’dan Sevindiren Haber Geldi

Corona Virüsü İçin Kanada’dan Sevindiren Haber Geldi

Kanadalı bilim insanları yaptıkları açıklamalarında corona virüsünün başarılı bir şekilde izole edildiğini belirttiler ve virüsün laboratuvar ortamında kopyalarının geliştirildiği ifade edildi.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 05:44
Corona Virüsü İçin Kanada’dan Sevindiren Haber Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kanadalı bir bilim ekibi çok önemli bir gelişmeyi duyurdu. Ekip corona virüsünün başarılı bir şekilde izole edildiğini ifade etti.

Sunnybrook Araştırma Enstitüsü, Toronto Üniversitesi ve McMaster Üniversitesi’nden bilim insanları korona virüsünün başarılı bir şekilde izole edildiğini belirtti. Ekip iki Kanadalı hastadan elde ettikleri örnekler üzerinde çalıştıklarını ifade ederek viürsün laboratuvar ortamında tekrar yaratıldığını duyurdu.

AÇIKLAMA YAPILDI

Bu konu hakkında yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

“Laboratuvarda geliştirilen kopyalar bilim insanlarının hastalığı daha iyi tanımlamak, test etmek, tedavi etmek ve aşı üretmek için bir fırsat olacaktır” 

Araştırmada görev alan D.r Arinjay Banerjee ise açıklamalarında “SARS-CoV-2 virüsünü başarılı bir şekilde izole ettik ve bu sayede araştırmalarımıza devam edeceğiz.

Bu sayede daha çok virüs üreterek hastalığın biyolojisini daha iyi öğrenebiliriz ve daha etkileşimli çalışabiliriz” dedi.

Sunnybrook’ta görevli Dr. Samira Mübareka ise yaptığı açıklamalarında “Bu salgına çözüm bulmak için kilit bilgilere ihtiyacımız var. Bu virüs üzerindeki incelemelerimiz ışığında uzun vadede bir çözüm bulacağız” ifadelerini kullandı

 

kamupersoneli.net

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.