DOLAR 32,3550 -0.4%
EURO 34,7547 -0.21%
ALTIN 2.406,91-0,64
BITCOIN 1868125-1,13%
Kayseri
18°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Corona Virüsü İçin Alınan Önlemler Açıklandı !

Corona Virüsü İçin Alınan Önlemler Açıklandı !

Bilim Kurulu üyesi Profesör Doktor Ateş Kara corona virüsü hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Kara corona virüsü için alınan önlemleri belirtti ve yapılması gerekenleri ifade etti.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 05:38
Corona Virüsü İçin Alınan Önlemler Açıklandı !
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bilim Kurulu üyesi Profesör Doktor Ateş Kara Türkiye'de görülen corona virüsü hakkında açıklamalarda bulundu. Ateş Kara açıklamalarında alınan önlemleri belirtti. Ayrıca Kara açıklamalarında yapılması gerekenleri de ifade etti.

Bilim Kurulu üyesi Profesör Doktor Ateş Kara konu hakkına yaptığı açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

YAPILAN AÇIKLAMA

Koronavirüsle ilgili gelişmeleri çok yakından takip ettik. Wuan'dan yayılmaya başlayınca biz Wuan'dan Türkiye'ye gelişleri engelledik. Sonra Çin'in tamamında iyice yayıldı. Sonra hızlıca Avrupa ve çevre ülkelerimize yayıldı. Çok sıkı önlemler aldık. Koronavirüs çıkan hastaya çok çabuk ulaştık. Onun çevresindeki insanları kontrol altına aldık. İzole halde tutuyoruz. Eğer bir virüs çıkarsa bunu da tedavi etmek için çalışmalarımıza başlayacağız.

1 METREDEN FAZLA YAKLAŞMAYIN

Virüs yanından geçtim, sağımdan geçti şeklinde kolay bulaşacak bir şey değil. Aynı ev ve aynı iş ortamında bulunmanız gerekiyor. 1 metrenin altında bir yakınlaşma mesafeniz varsa risk altındasınız.

Aynı iş yerinde çalışan arkadaşları arasında bulaşma ihtimali de olabilir. Bizler de bu ihtimal dahilinde bir koruma ve karantina süreci uyguluyoruz. Karantinaya alınmış hasta toplumu tehdit etmez.

NELER YAPMALIYIZ?

1-Mutlak ama mutlak el yıkamak gerekli.
2-Maske takmaya çok gerek yok ama, kendimizi hasta hissediyorsak, mutlak dışarı çıkmamız gerekiyorsa maske takabiliriz.
3-Hasta olduğunu düşünüyorsan evde kalmayı öncelikli hale getirmelisiniz.
4-Yurt dışından geliyorsanız 14 gün boyunca az kişi ile görüşün, evden dışarı çıkmayın. Gerekirse rapor alın işe gitmeyin.
5-İtalya'yı, Almanya'yı görüyoruz, şu anda zorunlu olmadıkça yurt dışına çıkılmamalı.

 

kamupersoneli.net

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.