DOLAR 32,3139 -0.54%
EURO 34,7864 -0.32%
ALTIN 2.409,17-0,54
BITCOIN 1856638-4,85%
Kayseri
18°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Corona Virüsü Hakkında Korkutan Açıklama Yapıldı

Corona Virüsü Hakkında Korkutan Açıklama Yapıldı

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilimsel Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap corona virüsü hakkında önemli bir açıklama yaptı.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 05:40
Corona Virüsü Hakkında Korkutan Açıklama Yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilimsel Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap corona virüsü hakkında önemli bir açıklama yaptı. Azap açıklamalarında bir yıl içinde dünyanın yüzde 40 ila yüzde 50'sinin bu virüs ile karşılaşacağını ifade etti.

Bakan Koca'nın açıklamalarına göre Türkiye'de ilk corona virüsü vakası tespit edildi. Bunun ardından Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilimsel Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap önemli açıklamalarda bulunarak “Önümüzdeki bir yıl içinde dünyanın yüzde 40 ila yüzde 50’si bu virüs ile karşılaşacak gibi hesaplamalar yapılıyor”  dedi.

Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilimsel Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap açıklamalarının devamında virüsün biraz grip virüsüne benzediğini ifade etti.

YAPILAN AÇIKLAMA

Ayrıca Alpay Azap açıklamalarının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Hem klinik bulgular nedeniyle grip virüsüne benziyor hem de yayılım özelliği ile grip virüsüne benziyor. O nedenle tıpkı grip virüsleri gibi dünyanın tamamını etkileyeceğini bekliyoruz. Yapılan bir takım matematiksel modellemeler var. Bu modelleme çalışmalarında önümüzdeki bir yıl içinde dünyanın yüzde 40 ila yüzde 50’si bu virüs ile karşılaşacak gibi hesaplamalar yapılıyor.

Doğru bilgiye ulaşmak da çok önemlidir bu salgınlarda. Bir insana kendisinden çok yanlış bilgi zarar verir. Bu nedenle de Sağlık Bakanlığının, bilimsel kuruluşların, uzmanlık derneklerinin söylediklerine itibar etsinler. Bunun dışında sosyal medyada yazılanların büyük kısmı eksik, yanlış ve çok kötü sonuçlara sebep olabilecek hatalı bilgiler.”

kamupersoneli.net

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.