DOLAR 32,2584 -0.33%
EURO 34,7438 -0.28%
ALTIN 2.387,13-0,22
BITCOIN 2060856-0,08%
Kayseri

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Corona virüsü aşısında önemli gelişme!

Corona virüsü aşısında önemli gelişme!

Dünya genelinde binlerce insanın ölümüne neden olan corona virüse karşı Türkiye'de de aşı çalışmaları hız kazandı. Koronavirüs tedavisi üzerine çalışma yapan Prof. Dr. Ercüment Ovalı ve ekibi covid-19 aşı çalışması için 45 günlük karantinaya girdi.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 06:03
Corona virüsü aşısında önemli gelişme!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Corona virüsü dünya genelinde binlerce kişinin ölümüne neden olsa da hala aşı bulunamaması insanları korku ve paniğe sürüklüyor.

CORONA VİRÜSÜ AŞISINDA ÖNEMLİ GELİŞME

Koronavirüse karşı mücadele koronavirüs aşısı ve ilacı çalışmaları hız kesmeden devam ederken Acıbadem Labcell Hücresel Tedavi Laboratuvarı sorumlusu, hematoloji uzmanı Prof. Dr. Ercüment Ovalı ve ekibi, aşı çalışması için 45 günlük karantina uygulamasına başladı.

İLK ÖNCE KENDİSİ SONRA EKİBİ ÇALIŞMA YAPACAK

Corona virüsü aşı çalışması için harekete geçen Prof. Dr. Ovalı, “Aşı üretimi için son hazırlıklarımızı yaptık ve içeri girdik” açıklaması yaptı. Ayrıca ekibiyle birlikte çalışacaklarını dile getiren Prof. Dr. Ovalı, ilk hafta sadece kendisinin çalışacağını daha sonra ekibinin çalışmalara başlayacağını duyurdu.

CORONA VİRÜS AŞISINDA SON GELİŞME

Koronavirüs aşı çalışmaları “COVİD -19 Türkiye Platformu” koordinasyonunda gerçekleştirilirken ‘Aşı ve İlaç Geliştirme Sanal Konferansı’na önceki gün katılan Prof. Dr. Ovalı aşı çalışmaları hakkında, “Bizim beş ayrı konuda çalışmamız var ama bundan bir tanesi son derece önemli. Biri aşı geliştirmesi, ekibim Türkiye’deki tek canlı virüsü izole edip üretmeye çalışan bir grup. Bildiğim kadarıyla başka virüs üretimine çalışan bir grup yok” dedi.

45 GÜN SONRA AŞI BULMAK İÇİN KARANTİNAYA GİRDİLER

Koronavirüs aşı yapmak için laboratuvar ortamında binlerce kez yüksek dozda corona virüsü üzerinde çalışacak olan Prof. Dr. Ovalı ve ekibi 45 gün sonunda corona virüsü aşısı bulduklarının müjdesini vermek istiyor.

Prof. Dr. Ovalı ayrıca yaptığı açıklamada, “Amacımız mayıs ayının ortalarında klinik çalışmaya hazır hale gelmek. Başarısızlık her zaman olabilir tekrar tekrar yapabiliriz. Bu süreç uzayabilir. Bütün ekip bunu başarmak istiyoruz. Hatasız yürümek ve bunu yapmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

kamupersoneli.net

 

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.