DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
Kayseri
28°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

CHP HATAY İL BAŞKANLIĞI BASIN METNİ

GEZİ DİRENİŞİ 8 YAŞINDA Her şey 8 yıl önce AKP iktidarının İstanbul Taksim Gezi parkını talan etmeye kalkışmasıyla başladı. Sağlıklı kentleşme ve yaşanılır kent talebi ile başlayan gezi parkı direnişi daha fazla özgürlük ve daha fazla demokrasi talebi ile birleşmiş büyük bir toplumsal duyarlılık ortaya çıkmıştı. Gençlerin yaratıcı zekası ile işçilerin emekten gelen gücü ile kadınların gür sesi ile demokrasi tarihinde ortadan kaldırılamayacak bir iz bırakmıştır Gezi. Ahmet Atakan, Ali İsmail Korkmaz, Abdullah Cömert, Berkin Elvan, Ethem Sarısülük, Mehmet Ayvalıtaş, Hasan Ferit Gedik, Medeni Yıldırım bu dönemde kaybettiğimiz canlarımızdır. Onlar için direnmeye devam edeceğiz.Kazanana kadar direneceğiz. Bundan 8 yıl önce bu iktidar insanlık onurumuza dokunduğu için, haklarımızı gasp ettiği için, kentsel hafızamızı yok ettiği için, doğayı ranta kurban ettiği için, bize yaşam alanı bırakmadığı için gezide buluşmuş bir arada olmanın coşkusunu, gerçeği haykırmanın gururunu, direnmenin onurunu yaşamıştık. Pandemi süreci bir kez daha gösterdi ki bu iktidar halkın dostu değildir. Yasaklar, cezalar halka, tüm imtiyazlar bir avuç yandaşadır. Geziyi yargılamaya kalktılar, üçüncü kez torba dava ile adını kirletmeye çalışıyorlar. On bin kere de yargılasanız gezinin haklılığı ve gerçekliği karşısında her seferinde yenileceksiniz. Gezi direnişin adıdır, tertemiz, alnı açık bir halk hareketidir. Gezi ruhu Boğaziçindeki gençlerdedir. 142 gündür her hava koşulunda rektörlüğe sırtını dönen akademisyenlerdedir. Kolluk şiddetine rağmen pes etmeyen kadınlardadır. Gezi parayı ve rantı tek değer olarak kabul edenlerin karşısında paylaşımın, tüketimin karşısında üretimin, yozlaşmanın karşısında aydınlanmanın direnişidir.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 23:12
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bugün de aynı taleplerimizi bir kez daha yükseltiyoruz acil demokrasi istiyoruz haklarımızı istiyoruz, alana kadar da direneceğiz. Bu halk adil ve eşit bir ülkede yaşamayı hak ediyor.
CHP olarak
Gezide kaybettiğimiz canlarımıza sözümüzdür; düşlerdeki özgür dünyayı kuracağız.
Onlara sözümüzdür ; doğadaki katliamlar CHP iktidarında son bulacak.
Gezi unutulmayacak kadar büyüktür.
Gezi biziz!
8 yıldır meydanlardayız, hala bir aradayız.
Bu birliktelikle ilk seçimde saray düzenini yıkacağız. Adaleti, hukuk düzenini, gerçek anlamda demokrasiyi yurdumuzda geçerli kılacağız
Bizim iktidarımızda
• KHK’lılar adil yargılanacak
• İstanbul sözleşmesi yeniden hayat bulacak
• Kadınlar korkmadan sokaklarda yürüyecek
• İşçi katliamları son bulacak
• Kıyılarımız, ormanlarımız, derelerimiz, denizlerimiz halkımızın olacak
• Fabrikalarımız, tersanelerimiz, limanlarımız yeniden bizlerin olacak
• Tacizciler, tecavüzcüler gerçekten cezalandırılacak
• Çiftçimiz, tarım alanlarında ekmeklerini kazanıp Atamızın dediği gibi köylü milletin efendisi olacak
• Sınıfsız, sömürüsüz eşit ve adil bir düzen kurulacak
• Tek bir aç insan kalmayacak
Bugün iktidar olacağımızdan bu kadar emin olabiliyorsak bunu büyük ölçüde geziye borçluyuz.
Geziden umut doğdu, geziden dayanışma, yardımlaşma doğdu, geziden yaşama arzusu, kardeşlik, paylaşım doğdu. Ve en önemlisi Geziden “Güneş yüzlü çocukların son nefesiyle yıkanmış bir gelecek doğdu.”
Selam olsun Gezi’yi var edenlere,
Selam olsun umudunu önüne katıp mücadele edenlere,
Selam olsun bedenini siper eden ruhları bizlere ışık olan şehitlerimize
Selam olsun ayrımcılığa karşı duranlara, insanı insanca sevebilenlere.

Dr. Hasan Ramiz PARLAR
CHP HATAY İL BAŞKANI

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.