DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22364450,95%
Kayseri
22°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Çavuşoğlu, Kürdistan şehitleri için saygı duruşunda durdu!

Çavuşoğlu, Kürdistan şehitleri için saygı duruşunda durdu!

Dış İşleri Bakanı Mevlüt çavuşoğlu, Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani’nin başkanlık yemin törenine katıldı. Çevuşoğlu bu yapılan törende, sözde 'Kürdistan şehitleri' için yapılan saygı duruşunda durdu! Çavuşoğlu'nun bu törene katılması yanı sıra, Kürdistan şehitleri için saygı duruşunda bulunması dikkat çekti.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 00:14
Çavuşoğlu, Kürdistan şehitleri için saygı duruşunda durdu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 31 Mart yerel seçimlerinin hemen ardından peşmergenin kontrolü altındaki Erbil'e giderek bir dizi temaslarda bulunmuştu.

Seçimlerin ardından Barzani'nin yemin törenine katılan Çavuşoğlu'nun böyle bir ziyaret yapması gündeme bomba gibi düştü. 

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani'nin başkanlık yemin törenine katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun sözde ''Kürdistan şehitleri'' için yapılan törende saygı duruşunda bulunması dikkat çekti. 

IRAK CUMHURBAŞKANI İLE DE GÖRÜŞTÜ

Irak Cumhurbaşkanlığı Basın Ofisi'nden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Salih'in Çavuşoğlu ile bölgedeki siyasi gelişmeleri ele aldıklarını bildirildi. İkilinin görüşmede, iki tarafın bölge halklarının huzur ve istikrarını sağlamak için tehditten uzak bir şeklide işbirliği ve diyalogun önemini vurguladığı ve ülkeler arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi gerektiğini altını çizdiklerini kaydedildi.

ZİYARETE SERT TEPKİ

Ziyarete vatandaşlardan çok sayıda tepki geldi.

Söz konusu ziyareti Twitter hesabı üzerinden eleştiren İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ da “Ne zamandan buyana Türk Dışişleri Bakanı bölgesel yönetim başbakanlarının yemin törenine gidiyor?” ifadelerini kullandı.

Kamu Personeli

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.