DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22357770,67%
Kayseri
22°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Binali Yıldırım-Ekrem İmamoğlu ortak yayınıyla ilgili yeni gelişme

Binali Yıldırım-Ekrem İmamoğlu ortak yayınıyla ilgili yeni gelişme

Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu canlı televizyon programı ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Bugün Ak Partili Mahir Ünal ile CHP'li Engin Altay'ın ortak program için görüşme yaptığı ve gün içinde açıklama yapacakları ifade edildi. Ayrıca kulislerden alınan son bilgilere göre, İmamoğlu-Yıldırım yayını tıpkı ABD başkanlık seçimlerinde yapılan 'debate' münazaralar şeklinde olacak. İki adaya da aynı sorular sorulacak ve eşit miktarda süre verilecek.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 00:13
Binali Yıldırım-Ekrem İmamoğlu ortak yayınıyla ilgili yeni gelişme
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım canlı televizyon yayını hakkında yeni bir gelişme yayınlandı. NTV'de yer alan habere göre, AK Parti'nin İBB Başkan Adayı Binali Yıldırım ile, CHP'nin İBB Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu arasında yapılması beklenen ortak yayınla ilgili, AK Partili Mahir Ünal ile CHP'li Engin Altay bir görüşme daha gerçekleştirdi.

Açıklama bugün yapılacak

Bugün ortak yayın konusunda bir açıklama yapılması bekleniyor.

İstanbul seçimlerinin sonuçlarını tayin etme anlamında kalan şu 13 günlük sürede olup bitecekler büyük önem taşıyor.

Yıldırım ve İmamoğlu’nun karşı karşıya gelecekleri televizyon yayınının, kalan süre içerisinde İstanbulluların hem oy tercihini, hem de sandığa gitme kararını etkileme ihtimali bulunuyor.

Bir kanal yerine ortak udu frekansı

Bu yayınla ilgili bugün AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ile CHP Meclis Grup Başkanvekili Engin Altay’ın nihai kararı vermesi bekleniyor.

Yıldırım’ın kendisinin de açıkladığı gibi, AK Parti’nin tercihi, bir televizyon kanalı yerine, uydu frekanslarını vermek suretiyle isteyen kanalların bu buluşmayı yayınlayabileceği bir ortam sağlamak.

ABD'deki münazaralar örnek alınacak

Bu karşılaşmada, ABD’deki Başkanlık seçimlerinde uygulanan yöntem baz alınacak.

İki adaya da aynı soruların sorulduğu, eşit sürenin tanındığı, kuralları önceden belirlenmiş bir format.

Kamu Personeli

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.