DOLAR 32,3619 -0.38%
EURO 34,6955 -0.34%
ALTIN 2.393,57-1,19
BITCOIN 18854531,06%
Kayseri
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:57

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
BÜYÜKŞEHİR’DEN İNCESU’DA TARİHE IŞIK TUTACAK KAZI ÇALIŞMASI

BÜYÜKŞEHİR’DEN İNCESU’DA TARİHE IŞIK TUTACAK KAZI ÇALIŞMASI

ABONE OL
Ekim 26, 2022 11:09
BÜYÜKŞEHİR’DEN İNCESU’DA TARİHE IŞIK TUTACAK KAZI ÇALIŞMASI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Vali Gökmen Çiçek ile birlikte İncesu ilçesi Örenşehir Mahallesi’nde Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle devam eden arkeolojik kazı çalışmalarını yerinde inceledi.

İncesu İlçesi, Örenşehir Mahallesi, Köy İçi mevkiinde Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Kayseri Müze Müdürlüğü’nün denetiminde gerçekleştirilen arkeolojik kazılar tüm hızıyla sürüyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Vali Gökmen Çiçek ile birlikte İncesu İlçesi, Örenşehir Mahallesi bölgesindeki arkeolojik kazı çalışmalarını yerinde inceledi. Vali Çiçek ile Başkan Büyükkılıç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun ve arkeologlardan, yapılan kazı çalışmalarında gelinen son durum hakkında bilgiler aldılar.

Örenşehir mozaikleri bölgesinde devam eden çalışmaların incelemesinde açıklamalarda bulunan Başkan Büyükkılıç, “Kayseri Büyükşehir Belediyemizin meclisten aldığı kararla, Kültür Bakanlığı’mızla değerli valimizin bilgisi dâhilinde yapılan önemli ve anlamlı bir çalışmayı incelemede bulunmaktayız” dedi.

Tarihe ışık tutacak bir çalışma olduğunu vurgulayan Büyükkılıç, “Buradan çıkan mozaikler değerli bilim adamlarımızın, kazı uzmanı hocalarımızın verdiği bilgiler doğrultusunda milattan sonra 200’lü yıllardan itibaren olan bir çalışma. Kapadokya bölgesinde Kayseri sınırları içerisinde önemli ve anlamlı bir çalışma olarak değerlendiriyoruz. İnşallah buradan çıkacak verilerin hem tarihe ışık tutacağını hem de şehrimiz için önemli bir kazanım elde edeceğini buradan ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

Başkan Büyükkılıç, çalışmada emeği geçenlere de teşekkür ederek, “Sayın valimize, değerli İncesu Belediye Başkanımıza, kaymakamımıza ve emeği geçen mesai arkadaşlarımıza her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Açıklamasında 3,5 ay önce Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın daveti üzerine yine İncesu Örenşehir’deki tarihi mozaiklerin çalışmasını incelemek üzere geldiklerini, aradan geçen 3,5 aylık süreç içerisinde büyük bir mesafe kaydedildiğini ifade eden Vali Gökmen Çiçek de “O gördüğümle bu gördüğüm arasında çok büyük bir fark olduğunu, arkadaşlarımızın özellikle hocalarımızın hiç durmadan, insanüstü bir güçle çalışıp, çok ciddi şekilde yeni eserlerini, yeni mozaikleri ortaya çıkardıklarını gördüm ve bundan dolayı Kayseri Valisi olarak çok mutlu oldum” dedi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.