DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20511500,66%
Kayseri

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
BÜYÜKŞEHİR HEM ÇEVREYİ KORUYOR HEM DE KAZANIYOR

BÜYÜKŞEHİR HEM ÇEVREYİ KORUYOR HEM DE KAZANIYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla gerçekleştirdiği incelemede Genel Sekreter Yardımcısı Bayar Özsoy ve Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanı Buket Ergin ile diğer ilgililer hazır bulundu

ABONE OL
Eylül 24, 2022 08:05
BÜYÜKŞEHİR HEM ÇEVREYİ KORUYOR HEM DE KAZANIYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başkan Büyükkılıç, “Merkezdeki beş ilçemizin çöplerinden oluşan katı atık depolama sahamızdaki yapılanma sonrası 4 bin metrekarelik kompost alanımızda gübre üretiyoruz. Sahada oluşan gazları ayrıştırarak metan gazını enerji santraline yönlendiriyor ve buradan elektrik üretiyoruz. Enerji santralinde ortaya çıkan 60 derece sıcaklığındaki suyu da 10 bin metrekare alana kurulu seramızda kullanarak topraksız tarımla yıllık 500 ton domates üretiyoruz” diye konuştu.

Düzenli katı atık depolama sahasında hem kazandıklarını, hem de çevreyi koruduklarını söyleyen Başkan Büyükkılıç,  “Böylece şehrimize önemli bir değer katıyoruz. Elbette inancımızın, kültürümüzün gereği çevreyi korumak, çevreye sahip çıkmak bizim olmazsa olmazımız” dedi.

5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutlayan ve “Sıfır Atık” projesine de değinen Başkan Büyükkılıç, Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak sıfır atık projesine de büyük destek verdiklerini hatırlatarak, “ Bu konuda en büyük, en anlamlı çalışmalar yaptığımızı kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. Ayrıca Kayserili hemşehrilerimizin bizim bu çalışmamıza verdiği desteği de göz ardı etmediğimizi de burada vurgulamak istiyorum” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.