DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2041275-1,15%
Kayseri
20°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Büyükşehir Belediyesi’nde Kürsü Krizi

KAYSERİ, (BGC)- Kayseri Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı Meclis Toplantısında kürsünün yerinden kaldırılması tepki çekti.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 07:49
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı Meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı devam ederken kürsünün yerinden kaldırılması dikkat çekti. Konuyla ilgili açıklama yapan İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Kazım Yücel ve Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Özgür Özer, kürsünün kaldırılmasına tepki gösterdi.

‘KÜRSÜDEN KONUŞULMASINA ENGEL OLMUŞLAR’

Kürsünün yerinden kaldırılmasıyla ilgili konuşan Yücel, “Bir önceki Büyükşehir Belediyesi toplantısında küçük bir kürsü krizi yaşamıştık. Kürsüyü kullanmıyoruz. Kürsüyü kullanmayalım. Bu belediye meclis üyeleri seçilmişler. Bu kürsünün konulduğu yerde kürsüyü kullanıp gözlerine baka baka konuyu da anlatırlar. Bugünki toplantıda maalesef gördüğünüz gibi kürsüyü komple kaldırmışlar. Yani seçilmiş belediye meclis üyelerinin konuşmasına engel değil ama kürsüden konuşmasına engel olmuşlar. Bu da bugün gözden kaçmayacak bir ayrıntı. İroniyle ben gülüyorum ama sayın Başkanımıza da bunun gerekçelerini inşallah sorarız. Bir sonraki toplantıya da o kürsünün yerinde olmasını da inşallah sağlarız” şeklinde konuştu.

‘TÜRKİYE’DE EKONOMİ ÇOK İYİ OLDUĞU İÇİN KÜRSÜ BELKİ UZAYA GİTMİŞTİR’

Ekonomik duruma atıfta bulunan CHP Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Özgür Özer de, “Geçen haftaki bütçe görüşünde kürsü krizi olmuştu ve bu hafta da kürsü ortadan kaldırılmış. Türkiye’de ekonomi çok iyi olduğu için kürsü belki uzaya gitmiştir. Bildiğiniz üzere her hangi bir konu üzerine meclis üyelerinin 10’ar dakika lehte veya aleyhte sözlü konuşma hakları vardır. Bunu kürsüden de yapabilirsiniz oturduğunuz yerde yapabilirsiniz. Ama biz böyle durumlarda kürsüyü tercih ediyoruz. Anlatmamız ve izah etmemiz gereken şeyler oluyor. Bazen de uzun zaman alıyor, biz kürsü kullanmaya devam edeceğiz. Kürsüyü de koymazlarsa çıkarız kürsünün olmadığı yerde anlatacaklarımızı Kayseri kamuoyuyla paylaşırız” diye konuştu.
Öte yandan Belediye Meclisinden görüntü alan Kayseradar kameraları, ilk kez kürsünün olduğu bölümden indirilerek görüntü alınmasına izin verilmedi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.