DOLAR 32,5714 0.3%
EURO 34,8630 0.27%
ALTIN 2.441,800,14
BITCOIN 2045495-0,76%
Kayseri
25°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
BÜYÜKKILIÇ ANATOLİA STAGE RACE DAĞ BİSİKLETİ YARIŞI LANSMANI’NA KATILDI

BÜYÜKKILIÇ ANATOLİA STAGE RACE DAĞ BİSİKLETİ YARIŞI LANSMANI’NA KATILDI

ABONE OL
Ağustos 18, 2023 12:11
BÜYÜKKILIÇ ANATOLİA STAGE RACE DAĞ BİSİKLETİ YARIŞI LANSMANI’NA KATILDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ile birlikte ilk kez Türkiye’de gerçekleşecek olan Uluslararası Anatolia Stage Race XCS Dağ Bisikleti Yarışı Kayseri Basın Lansmanı’na katıldı.

Kayseri, Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımları ile turizmin, sağlığın, eğitimin, sanayinin, üretimin, tarımın yanı sıra sporun da merkezi olmaya devam ediyor. Bu kapsamda ilk kez Türkiye’de gerçekleşecek olan Uluslararası Anatolia MTB Stage Race yarışı, 24-27 Ağustos 2023 tarihleri arasında Kayseri-Nevşehir-Kırşehir etaplarında 130 kilometrede yapılacak.

Uluslararası Anatolia Stage Race XCS Dağ Bisikleti Yarışı Kayseri Basın Lansmanı, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapıldı.

Lansmana Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra, İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Federasyon As Başkanı Bahattin Akyön, Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan, Genel Sekreter Yardımcısı ve Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Elcuman, Genel Sekreter Yardımcıları Ali Hasdal ve Mustafa Türkmen, daire başkanları, Spor A.Ş. Kulübü bisiklet sporcuları katıldı.

4 GÜN 4 ETAPTAN OLUŞACAK

Programın açılışında Yarış Direktörü Kamil Alev, Kayseri ili İncesu ilçesinde 89,2 km boyunca medeniyetin izinde, 4 gün 4 etaptan oluşan ve dünyanın dört bir yanından gelecek amatör ve profesyonel 160 bisikletçilerin katılacağı etkinlik ile ilgili bilgiler verdi.

Alev, Kayseri’nin muhteşem bir etkinliğe ev sahipliği yapacağını, sporculara unutulmaz anlarda keşif yolculuğu sunulacağını belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, programda yaptığı konuşmada, “Önemli ve anlamlı çalışmanın Anadolu’nun medeniyetler şehri olarak bilinen Kayseri’mizde yapılmış olması hepimizi memnun etmiştir. Federasyon Başkanımızın ağzından ‘bisiklet şehri Kayseri’ diye nitelendirmesini çok önemsiyorum. Bu anlayış içerisinde gayret göstermeye devam edeceğiz” dedi.

Bisiklet kültürünün çok önemli olduğuna ve Kayseri’de bu kültürün mevcut olduğuna işaret eden Başkan Büyükkılıç, şunları söyledi:

“Şimdi dağ bisikletini konuşuyoruz. Bir hekim, doktor olarak bisiklete binmeyi çok önceliyor, tercih ve tavsiye ediyoruz. Kayseri’de 1994’ten sonra çok şey değişti. Sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul’da başlattığı süreçte, biz de Kayseri’de ekip olarak yaptığı çalışmaları örnek alarak Kayseri’de çok güzel çalışmalar yapıldı. İyi bir noktaya gelindi, modern, onurlu bir şekilde insanların yaşayacağı, büyükşehirlerin konforunu sunan, büyükşehirlerin sıkıntısını en az ya da hiç yaşatmayan bir şehirden söz ediyoruz. Bu alanda en çok emeği geçen Mehmet Özhaseki bakanımızdır. Kayseri Modeli diye söylerken, Haseki Modeli diyoruz. Uzun soluklu bu şehre hizmet eden ve önemli projelere imza atan bir isimdir.”

Büyükkılıç, Kayseri, Aksaray, Niğde, Nevşehir ve Kırşehir’i ayrılmaz bir bütün olduklarını, birlikte etkinlik yaparak, Anadolu’da kendisinden söz ettirmesini istediklerini, Kapadokya’nın olmazsa olmaz olduğunu ifade etti.

“KAYSERİ’Yİ KÜLTÜR, TURİZM VE SPORUN MERKEZİ HALİNE GETİRİYORUZ”

Kayseri’yi kültür, turizm ve sporun merkezi haline getirme yönünde gayretleri sürdürdüklerini söyleyen, bu anlamda desteklerinden dolayı Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ve ekibine de teşekkür eden Başkan Büyükkılıç, “Bu alanda Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak değerli ilçe belediye başkanlarımızla el ele vermek suretiyle Spor A.Ş.’miz, Erciyes A.Ş.’miz sizlerle dayanışma içerisinde bu çalışmaları sürdürmeye devam edecek. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Yarışmacılara hem sağlıklı bir şekilde kazasız belasız yarışlarını tamamlamasını diliyor hem de başarılar diliyorum” diye konuştu.

Büyükkılıç, bir hekim olarak en sağlıklı sporun önce yürüyüş, sonra bisiklet olduğunu, Kayserilileri bisikletle buluşturmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

“BU TUR ŞEHİRLERARASI İLK DEFA OLUYOR”

Anatolia Stage Race XCS Dağ Bisikleti Yarışı Lansmanı’nda açıklamalarda bulunan Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ise yarışın bir başlangıç olduğunu belirterek, “Bugün burada Anatolia etaplı dağ bisikletinin lansmanını yaptık. Bu tur gerçekten şehirlerarası ilk defa oluyor. Kayseri, Nevşehir ve Kırşehir olmak üzere üç şehrimizi ilk defa böyle büyük bir uluslararası dağ bisikleti turu yapıyoruz. Bu tur olimpiyatlara puan veren yarışlardan bir tanesi. Buradan alacağımız puanlarla olimpiyatla ilgili yerlerimiz belirli olacak. Onun için çok önemli, bu bir başlangıç” ifadelerini kullandı.

“KAYSERİ, BİR BİSİKLET ŞEHRİ”

Kayseri’nin bir bisiklet şehri olduğuna dikkat çeken Müftüoğlu, Başkan Büyükkılıç’ın bu konuda Kayseri’ye çok büyük katkıları olduğunu vurguladı.

Müftüoğlu Büyükkılıç’a katkılarından dolayı teşekkür ederek, “Bugün de öğrendik ki tüm yeni yollarında hepsinde bisiklet yolu olmadan imar yolu vermiyorlar. Kayseri’nin bugünlere gelmesinde esas meşaleyi yakan Çevre Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki’ye bisiklet ailesi olarak teşekkür etmek istiyoruz. Bu turda bize her türlü desteği veren Kayseri Valimiz, çok teşekkür ediyoruz vali beye. Büyükşehir Belediye Başkanımız bisikleti çok seviyor. Bisiklet şehri Kayseri’ye çok büyük katkıları var, bisiklet adına çok büyük katkıları var. Bisiklet ailesi olarak Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımıza da Spor A.Ş., Erciyes A.Ş. ve tüm kurumlara teşekkür etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Programın sonunda Başkan Büyükkılıç’a Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu tarafından günün anısına teşekkür plaketi, milli forma ve 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu forması hediye edilirken, Başkan Büyükkılıç da Müftüoğlu’na, hediye takdim etti.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.