DOLAR 32,5332 0.24%
EURO 34,9376 0.47%
ALTIN 2.443,090,19
BITCOIN 2044763-0,79%
Kayseri
25°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Bünyan’ın Çehresi Değişiyor

Bünyan’ın Çehresi Değişiyor

Göreve başladığı ilk günden itibaren gerçekleştirdiği çalışmalar ve hizmetlerle Bünyan'ın çehresini değiştiren Belediye Başkanı Özkan Altun, insan odaklı örnek projeleri ve özverili çalışma disipliniyle göz dolduruyor.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 05:41
Bünyan’ın Çehresi Değişiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Göreve başladığı ilk günden itibaren gerçekleştirdiği çalışmalar ve hizmetlerle Bünyan'ın çehresini değiştiren Belediye Başkanı Özkan Altun, insan odaklı örnek projeleri ve özverili çalışma disipliniyle göz dolduruyor.

Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun, Haber Yeni Gündem'e ürettiği projeler, gerçekleştirdiği çalışmalar ve sunduğu hizmetlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Belediyecilik anlayışlarının odağında insan olduğuna dikkat çeken Başkan Özkan Altun, ''Değişim ve gelişimde sürekliliği yakalamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Klasik belediye hizmetleriyle kendimizi sınırlamıyoruz. Aksine, her geçen gün Bünyan için daha iyi neler yapabiliriz diye düşünüyoruz. Yoğun belediye çalışmalarımıza rağmen vatandaşlarımızla sürekli iç içeyiz. Onların istek ve taleplerini dikkate alan, sorunlarına köklü çözümler üreten, sosyal ve katılımcı belediyecilik hizmetlerimizi sunuyoruz. Belediye kaynaklarının verimli kullanımına dikkat ediyoruz. Nitelikli ve verimli hizmet politikamız, şeffaf ve adil yönetim anlayışımız ile Bünyan’ın geleceğine yön veriyoruz'' dedi.

Bünyan'da ''Halıcılık Müzesi'' Kurulacak

Bünya'nın dünyaca ünlü el halılarını yaşatmak ve gelecek nesillere bu değeri aktarmak için halıcılık müzesi kurmak için çalışmalara başladıklarını belirten Başkan Özkan Altun, ''Bünyan halısı sadece Türkiye'de değil, dünyada da isim yapmış bir halı” ifadelerini kullandı. 

Bünyan Belediyesi tarafından kaliteli ipliği ve zarif desenleriyle yüzyıllardır evleri süsleyen yöreye özgü halının yaşatılması için projeler üretiliyor. Bünyan'daki hemen her evde halı üretildiğine dikkat çeken Başkan Özkan Altun, ''O dönemlerde birçok evin geçim kaynağı halıcılıktı ama 1980'den sonra halıda makineleşmeyle teknolojiye yenik düştük ama biz bunun unutulmasını istemiyoruz. Kurmayı planladığımız müze için ilk adımlarımızı attık. İnşallah yıl içinde olgunlaştıracak ve biran önce bu merkezi hayata geçireceğiz.Müze içinde eski Bünyan halıları, halı tezgahları, motifler,  halı dokuma araç ve gereçleri ile görsel materyaller yer alacak. İlçe dışından gelen misafirlerimiz burayı gezerek ilçemizin marka değeri olan halımız hakkında bilgi alırlarken yeni yetişen nesillerde bu geleneği unutmamış olacak” diye konuştu.   

Bünyan Belediyesi'nden GES Müjdesi

Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun  Belediye bünyesinde kurmayı planladıkları ve çalışmalarına başladıkları  Güneş Enerji Santrali ile belediyeye ek gelir sağlamayı istediklerini ifade etti. 

Başkan Özkan Altun,” 1 MW gücünde 17 dönümlük alana kurmayı planladıkları GES ile elektrik üretilerek belediyemizin tüm çalışma alanlarında kullanılacak.İhtiyaç fazlası elektrik ise devletimize satılarak Belediyemiz için ek gelir elde edilecektir. Üretilen bu elektrik yıllık olarak yaklaşık 1.000 konutun elektrik ihtiyacını karşılayacak kapasitede olup, yıllarca belediyemiz ve halkımız için üretimde bulunacaktır.İlçemize bu yenilenebilir enerji kaynağı projesini kazandırmak için ilk girişimlerimizi yaptık. Yasal süreçte sorun yaşamaz isek kurulum çalışmalarına bu yıl içinde başlamayı arzu ediyoruz” dedi. 

Bünyan'dan Turizm Atağı

Doğal güzellikleri ve eşsiz kaynaklarıyla Anadolu'nun önemli bir yerleşim merkezi olan Bünyan'ın turizm alanında da atılım yapabilmesi için çalışmalar başlatıldı. Pınarbaşı mesire alanı yeniden düzenlenerek hizmete açıldı. Bünyan Belediyesi tarafından ilçedeki doğal su kaynaklarının en verimli şekilde kullanılması için mesire alanları yapılmaya devam ediyor. 

Bünyan'ın gezi rotalarında mutlaka yer bulması gerektiğinin önemine değinen Başkan Özkan Altun,”İlçemizin bir çok noktasında doğal su kaynakları var. Bu alanları ve etraflarını  belediye olarak yapacağımız  çevre düzenlemeleri ile vatandaşlarımızın kullanabileceği bir mesire alanına dönüştüreceğiz. İçerisinde çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları, çeşmeler, oturma grupları gibi çok sayıda detayın bulunacağı mesire alanı yaz aylarında vatandaşların ailece gelip pikniklerini yaparak, doğal bir ortamda gezintiye çıkabilmelerine imkân sunacak'' dedi.
 

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.