DOLAR 32,2152 0.1%
EURO 34,8444 -0.05%
ALTIN 2.414,910,22
BITCOIN %
Kayseri
13°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

03:45

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bünyan ‘a ” Hanımeli” değdi

Bünyan ‘a ” Hanımeli” değdi

ABONE OL
Şubat 14, 2024 23:04
Bünyan ‘a ” Hanımeli” değdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri Bünyan da 7 kadın üye ile kurulan Hanımeli Kadın Kooperatifi çalışmalarını sürdürüyor.

38 DATA TV’ye konuşan kooperatif Başkanı Figen Sarıaslan şu açıklamalarda bulundu.”Arkadaşlarla beraber valimizin destekleriyle kooperatifimizi kurduk. 1 seneyi aşkındır çalışıyoruz, eskiden annelerimiz babaannelerimiz biz halı dokurken çocuklarını avutmak için bu bebeği böyle yapmışlar, oynar gelin adıyla bünyana has bi bebek yapmışlar.Biz de bunu tekrardan canlandırmak için İbrahim Solak hocamızın desteğiyle tekrar yapmaya başladık.
Flografilerimiz var nasıl yapılıyor ve bununla yapım aşaması ile bu çizimlerin üzerine çivileri arkadaşlar yapıyorlar.

çakıyolar onun üzerine tekrar tel ile sarıyorlar bu şekilde veriyolar ondan sonra çerçeveletiyoruz.
Bünyan halıları eskiden işte gene dediğimiz gibi bizler dokurduk en son nesil bizleriz bizden sonrakiler bunları bilmiyolar ama bünyan kooperatifinde şu anda aktif olarak dokunuyor.

1 MİLYON LİRA CİRO GÖRDÜK

Kooperatif Başkanı Figen Sarıarslan,” Genel Yayın Yönetmeni Duygu Uludaşdemir’in sorularını yanıtladı.Sarıaslan ,”yaklaşık 17 ay önce başlattığımız kooperatifimizde 13 bayanla birlikte çalışıyoruz.1 yıl içerisinde biz 1400 TL ile başlayıp 1 milyon ciroları gördük ürün adetimiz arttı üretim arttı hanımlar istihdam edildi.Ayrıyeten kooperatifin dışında biçok hanıma da evde iş olanağı sağladık onlar da evlerinde harçlıklarını çıkartıyolar bi maaş kadar olmasa da yine harçlıklarını çıkartıyorlar.
“Büyüdük büyümeye de devam edicez” inşallah.
Siparişlerimiz sosyal medya üzerinden çoğunlukla alıyoruz direkt müşteri de geliyor buraya Trendyol’dan satışlarımız var ve yukarı cam terasta satış ofisimiz var yazın özellikle orda çok fazla
satış yapmaktayız yani ürün yetiştiremiyoruz oraya.En çok şu an kış döneminde nevresim takımları satılıyor. Şu an nevresimde yeni güncel fiyatımız çift kişilik nevresim takımları 1000 TL tek kişilik nevresim takımları da 900 TL minyatür halımız da 1000 TL şeklinde”, diye konuştu

    En az 10 karakter gerekli