DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20658030,01%
Kayseri
11°

HAFİF YAĞMUR

16:58

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
Bu yılki yılbaşı bileti satışları geçen yıla göre düşük kaldı

Bu yılki yılbaşı bileti satışları geçen yıla göre düşük kaldı

ABONE OL
Aralık 23, 2023 09:16
Bu yılki yılbaşı bileti satışları geçen yıla göre düşük kaldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yılbaşı yaklaşıyor, yeni yıl kutlama hazırlıkları da bir yandan yapılırken milyonların dikkati yılbaşı milli piyango çekilişinde. Yılbaşında yapılacak milli piyango çekilişinin total ikramiyesi 2 milyar 350 milyon lirayken büyük ikramiye ise 400 milyon lira olarak belirlendi. Bu yılki bilet satışları hakkında konuşan milli piyango satıcısı Halis Yılmazer; geçen yıl günlük ortalamada 800 ile 1000 arasında bilet sattığını ifade etti ve “Bu yılki bilet satışları geçen yıla göre düştü, şu anda ortalama 250 ile 300 arası bilet satıyoruz. Geçen yıl 10’la 15 arası bilet alan bir kişi şu anda 2’yle 3 bilet satın alıyor. Önceden fiyatlar daha uygundu, kişi başına satın alınan bilet sayısı da yüksekti, 50 liraya 8 bilet satın alınabiliyordu ve serice satılıyordu” dedi.
Yılbaşına sayılı günler kala, yeni yıl kutlama hazırlıkları da bir yandan yapılırken 2024 milli piyango yılbaşı bileti satışları da devam ediyor. Milyonların hayallerini süsleyen milli piyangonun büyük ikramiyesi 400 milyon lirayken totalde ise 2 milyar 350 milyon liralık ikramiye çekilişi yapılacak.
Bu yılki bilet satışları hakkında konuşan milli piyango satıcısı Halis Yılmazer; geçen yıl günlük ortalamada 800 ile 1000 arasında bilet sattığını ifade etti ve “Bu yılki bilet satışları geçen yıla göre düştü, şu anda ortalama 250 ile 300 arası bilet satıyoruz. Geçen yıl 10’la 15 arası bilet alan bir kişi şu anda 2’yle 3 bilet satın alıyor. Önceden fiyatlar daha uygundu, kişi başına satın alınan bilet sayısı da yüksekti, 50 liraya 8 bilet satın alınabiliyordu ve serice satılıyordu” dedi.
Satıcı Yılmazer, insanların umut ve hayallerinin peşinde olduğuna dikkat çekerek bilet satın almaya devam ettiklerini söylemesinin yanı sıra büyük ikramiyenin Kayseri’den bir vatandaşa çıkacağına inandığını belirtti.
Bir vatandaş, büyük ikramiyenin kendisi çıkması halinde yarısını Filistin’e yardım amaçlı bağışlayacağını, 3’te 1’lik kısmını da Mehmetçiklere bağışlayacağını ifade etti ve “Kalan 100 milyon lira da bana yeter” dedi.
Her yıl düzenli olarak seri şeklinde yılbaşı piyango bileti aldığını söyleyen vatandaş Mustafa Kır; tek seferde 80’e yakın bilet aldığını belirterek, “En son aldığımda tek rakamla bir milyon liralık ikramiyeyi kaçırdım, kaybedeni teselli etmiyorlar ancak yine de şansımı denemek adına sürekli bilet alıyorum. Çıkarsa da ne yapacağımızı bilemeyiz, Allah nasıl yol gösterirse o şekilde değerlendirebiliriz” şeklinde konuştu.
Büyük ikramiyenin çıkması halinde bankaya yatıracağını ifade eden vatandaş Yağmur Çetinaslan,”Herhangi bir yatırımda kullanmazsam bir anda harcarım ve kısa süreli bir zenginlik yaşarım” dedi. Vatandaş Ceren Gözbaşı ise bir anda havadan gelen bu parayı hayır işlerinde kullanabileceğini söyledi.
Yılbaşında yapılacak olan milli piyango çekilişinin bilet fiyatları ise şu şekilde:
TAM BİLET: 400 TL
YARIM BİLET: 200 TL
ÇEYREK BİLET: 100 TL.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.