DOLAR 32,5285 0.24%
EURO 34,9320 0.4%
ALTIN 2.442,140,16
BITCOIN 2058962-0,30%
Kayseri
25°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Bisiklete ilgi var, sürmek için uygun yol yok

Bisiklete ilgi var, sürmek için uygun yol yok

ABONE OL
Kasım 7, 2023 14:53
Bisiklete ilgi var, sürmek için uygun yol yok
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akaryakıt zamları bisiklete olan ilgiyi arttırdı. Esnaf Mustafa Özaydın bisiklete ilgi olduğunu ancak Kayseri’de sürüş için uygun yol olmadığını belirterek, “Bisiklet satışımız yüzde 3-5 gibi arttı ama biz istiyorduk ki; kilometrede bir araçların, 4-5 lira yaktığı bir dönemde bisiklet satışının yüzde 100 artacağını düşündük. Bizde neden artmadığını düşündük; genelde gençler alıyor, çocuklar alıyor. Biraz daha bizim yaşımızda ya da 40-50 yaşındaki insanların da kullanmasını istiyoruz. Araştırdığımıza göre anladık ki yolların yetersiz olduğunu, meydana giderken geçiş alanının olmadığını öğrendik” dedi.

Akaryakıt ürünlerine gelen zamlardan sonra vatandaşlar bisiklete yöneldi. Bisiklet satışlarında ufak çaplı artış olduğunu söyleyen ancak Kayseri’de uygun bir sürüş yolu olmadığını dile getiren esnaf Mustafa Özaydın, bisiklet fiyatlarından bahsederken kent içi uygun sürüş yollarının da yapılması gerektiği talebinde bulundu.

‘AZ BİR ALANA ŞERİT ÇEKİLEREK BİSİKLET YOLU OLMAZ’
Kayseri’de bisiklet yolunun kısıtlı olduğunu ifade eden esnaf Mustafa Özaydın, “Bisiklet satışımız yüzde 3-5 gibi arttı ama biz istiyorduk ki; kilometrede bir araçların, 4-5 lira yaktığı bir dönemde bisiklet satışının yüzde 100 artacağını düşündük. Bizde neden artmadığını düşündük; genelde gençler alıyor, çocuklar alıyor. Biraz daha bizim yaşımızda ya da 40-50 yaşındaki insanların da kullanmasını istiyoruz. Araştırdığımıza göre anladık ki yolların yetersiz olduğunu, meydana giderken geçiş alanının olmadığını öğrendik. Demek ki oluyor ki bir şehri planlarken bisiklet yolunun ne kadar önemli olduğunu, sadece göstermelik, az bir alanda şerit çekerek bisiklet yolu olmaz, orası sadece spor yeri olur. Bu yönde sanıyorum biraz eksikler var. Tabii ki ekonomik nedenlerden dolayı, dövizin artmasından kaynaklı da bisiklet fiyatlarında artış oldu. Bisiklet yolu olmayınca da satış maalesef engelleniyor. Çocuk bisikleti bin 800- 2 bin lira, yetişkinler için de 3 bin liradan başlayıp 15 bin liraya kadar çıkabiliyor” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.