DOLAR 32,2173 -0.2%
EURO 35,0784 -0.05%
ALTIN 2.496,561,24
BITCOIN 21399570,99%
Kayseri
21°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Çin aşısının risklerini tek tek açıkladı!

Koronavirüs salgınına karşı tüm umutlar, aşılara bağlanmış durumda. Ülkeler peş peşe aşı haberlerini açıklarken, Türkiye, ilk aşısını Çin'den aldı. Konuyla ilgili Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan tarafından flaş bir açıklama geldi.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 15:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan Çin'den ülkemize gelecek olan koronavirüs aşısı ile ilgili bir takım değerlendirmelerde bulundu. Gelecek olan aşının inaktif aşı olduğunun altını çizerek, bu aşıların tarama testlerinin arttırılması gerektiğinin altını çizdi.

“EN AZ ETKİLİ AŞI BİLE SALGININ SONUÇLARINDAN KAT BE KAT İYİDİR”

En az etkili aşısının bile, koronavirüs salgının sonuçlarından kat be kat iyi olduğunun altını çizerek Ceyhan, geliştirilen ve ithal ettiğimiz aşılarda dikkat edilmesi gereken bir takım önemli noktaların olduğunu belirtti.

HAYVAN DENEYLERİ RİSKİ TAM ORTADAN KALDIRMAYABİLİR

Hayvan deneylerinin riski tam olarak ortadan kaldırmayabileceğini belirten uzman isim, inaktif aşıların kolay ve hızlı bir şekilde hazırlandığını ancak, güvenlik riski taşıdığını belirtti. Bu sebeple, aktif virüs kontrollerinin yapılması gerektiğini belirten Mehmet Ceyhan, aşıyı kullanırken, tarama testlerinin arttırılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

ceyhan1.png

2003 SARS SALGININDA en hızlı ve basit yöntem olan İNAKTİF (ölü) AŞILAR NEDEN İNSANLARDA DENENMEDİ ? 

2003’de COVID’e neden olan virusun atası olan SARS virusu için çok sayıda vektör ve DNA aşısı insanlarda denenirken, inaktif aşı denenmedi.

1)İnaktif aşılar kolay ve hızlı hazırlanır, ancak güvenlik riski taşırlar ve biyolojik kontrolleri açısından, canlı aşılarla birlikte en dikkat gerektiren aşılardır. Mutlaka kültürlerde aktif virus kontrolleri yapılmalıdır. Hayvan deneyleri riski tam ortadan kaldırmayabilir.

ceyhan6.png

 

kamupersoneli.net

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.