DOLAR 32,4026 -0.13%
EURO 34,8456 0.19%
ALTIN 2.437,44-0,03
BITCOIN 2039989-1,53%
Kayseri
24°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Bilim Kurulu sinyali verdi: Seyahat yasağı açıklaması

Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan açıklamalarında hafta içi akşam sokağa çıkma saatlerinin daraltılabileceğini ve seyahat yasağının virüsün göç etmesini engelleyebileceğini belirtti.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 15:13
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan kısıtlamalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu ve hafta sonu tam kapanmanın etkisinin 7 – 10 gün içerisinde etkisini göstereceğini belirtti ve İstanbul'da vaka sayılarında yaşanan yüzde 25 düşüşün kısmi kısıtlamaların sonucu olduğunu vurguladı.

ŞU ANDA PLATO ÇİZİLİYOR

Türkiye geneline bakıldığında Samsun gibi Hatay gibi vaka sayılarının arttığı illerin olduğunu o nedenle vaka sayılarındaki düşüşün devamı ve tüm illere yayılmasının çok önemli olduğunu belirten İlhan, şu an plato çizildiğini hastalarda 6 bin vakalarda 30 bin civarında sabit olunduğunu bu gidişi aşağı yönlü çevirmek zorunda olunduğunu ifade etti. Ayrıca İlhan, bu kurallara harfiyen uyulması, seyahat yasağı gibi uygulamalarla olabileceğini belirtti.

ŞEHİRLERARASI SEYAHAT YASAĞI AÇIKLAMASI

Prof. Dr. İlhan açıklamalarının devamında Salgının başka illere yayılmasının önlenmesi adına şehirlerarası ulaşım kısıtlamasının faydalı olabileceğini belirtti ve zorunluluk ya da görev dışında seyahatin engellenmesi virüsün göç etmesini engelleyebileceğini bunun için illa bir yasağa da gerek olmadığını bu konuda toplumun hassas olması gerektiğini ifade ederek şöyle devam etti:

“İller arası seyahat haziran ayına kadar yasaktı biliyorsunuz. Yazın gelmesi ve yasağın kalkması ile salgın Anadolu’da da yaygın hale geldi. Tekrarı yaşanmaması için zorunlu haller dışında bir yere kıpırdamamalı. Ayrıca akşam sokağa çıkma kısıtlamaları belki daha da daraltılabilir. Ama önemli olan bu aşamaya gelmemek. Çekirdek aile ile bir süre daha evde kalmak ve ziyaretçi kabul etmemek gerekiyor. Bunu başarabilirsek salgının üstesinden gelebiliriz.”

www.kamupersoneli.net

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.