DOLAR 32,2661 -0.05%
EURO 34,9489 0.33%
ALTIN 2.435,700,46
BITCOIN 1982355-2,44%
Kayseri
15°

AZ BULUTLU

20:17

AKŞAM'A KALAN SÜRE

X
Belediyecilik hizmetleri en üst düzeyde

Belediyecilik hizmetleri en üst düzeyde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden ‘genç dostu’ ödülü alan Kayseri Büyükşehir Belediyesi, gençlere yönelik birbirinden anlamlı projeler ile öğrencilerin hayatını kolaylaştırıyor.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 15:25
Belediyecilik hizmetleri en üst düzeyde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Büyükkılıç, Kayseri’nin adeta açık hava müzesi olduğunu belirterek, “Kayseri’miz, Asur, Hitit, Roma, Bizans, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi gibi pek çok farklı uygarlıklara ev sahipliği yapmış, söz konusu uygarlıklara ilişkin çok sayıda tarihi eseri, değeri de bulunduran, doğa güzellikleri ile adından söz ettiren, belediyecilik hizmetlerini en üst düzeyde tuttuğumuz bir şehir” dedi.

Kayseri’nin 5 üniversite ve 80 bin öğrenciyi bağrında barındırdığını vurgulayan Başkan Büyükkılıç, “5 üniversitemiz var. Erciyes Üniversitemiz, Abdullah Gül Üniversitemiz ile Kayseri Üniversitemiz devletimizin üniversitesi. Nuh Naci Yazgan Üniversitemiz vakıf üniversitesi ve son süreçte Sağlık Bilimleri Üniversitemiz de Kayseri Tıp Fakültesi’ni açmak suretiyle devlet üniversitesi olarak şehrimizde yerini aldı” diye konuştu.

Kayseri üniversitelerinde okumak için gelecek öğrencilerin ailelerine, çocuklarını merak etmemelerini çünkü çocuklarının Kayserililere emanet olduğunu söyleyen Büyükkılıç, Kayseri’yi tercih edecek öğrencilerin aynı zamanda tarihi geçmişe ışık tutan, zengin kültür ve tarihi değerleri olan, planlı yerleşimi, modern şehirciliği ile misafirperver halkı bağrında yaşayan bir ilde eğitim, öğretim göreceklerini belirtti.

Başkan Büyükkılıç, öğrencilerin ailelerine seslenerek, “Kayseri, ailelerin rahatlıkla, güvenle çocuklarını göndereceği bir şehir. Belediyeler olarak üzerimize bu konuda ne düşüyorsa yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Sevgili yavrularımızın elbette gönüllerinde başka yerler olabilir ama Kayseri’yi düşünüyorlarsa hiç tereddüt etmesinler, tercih etsinler pişman olmayacaklardır” şeklinde konuştu.

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.