DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20787931,55%
Kayseri
21°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
Bayramda sokağa çıkma yasağı uygulanacak mı?

Bayramda sokağa çıkma yasağı uygulanacak mı?

Türkiye, 10 Mart tarihinden itibaren dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla mücadele içerisinde. Salgına ilişkin belirli bir süredir, hafta sonları sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Yasağın, Ramazan Bayramı'nda da uygulanacak mı? sorusu gündeme bomba gibi düşerken, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan cevap geldi.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 06:50
Bayramda sokağa çıkma yasağı uygulanacak mı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Ramazan Bayramı'nda da uygulanacağı öngörülen sokağa çıkma yasağına ilişkin, “Bayramda sokağa çıkma kısıtlaması ihtimaller dâhilinde. Bu önümüzdeki üç haftada salgının seyri tarafından belirlenecek bir takvim” açıklamasını yaparak, yasağın uygulanabileceğini ifade etti.

NİHAİ KARARI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN PAYLAŞACAK

Sözcü Kalın, 24 TV'de katılmış olduğu programda koronavirüs salgınına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Salgın döneminde Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağına ilişkin, tedbirlerin devam edebileceğini vurgulayan Kalın, konuyla ilgili nihai kararın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kamuoyu ile paylaşılacağını duyurdu.

YASAĞIN UYGULANMASI İHTİMAL DÂHİLİNDE

“Bayramda sokağa çıkma kısıtlaması ihtimaller dâhilinde mi?” sorusuna cevap veren Kalın, bu durumun ihtimaller dahilinde olacağını ifade ederek, açıklamasında şu ifadeyi kaydetti:

“Bayramda sokağa çıkma kısıtlaması ihtimaller dâhilinde mi?” sorusuna Kalın, şu karşılığı verdi: “İhtimaller dahilindedir. Bu önümüzdeki üç haftada salgının seyri tarafından belirlenecek bir takvim. Şu an bir şey söylemek erken. Bu konuyla ilgili Bilim Kurulu'nun önerileri alındıktan sonra varılacak nihai kararı, Sayın Cumhurbaşkanımız kamuoyuyla paylaşacaktır”

 

kamupersoneli.net

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.