DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22380441,09%
Kayseri
22°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Bayram Tatili Planı Yapanlara Kötü Haber!

Bayram Tatili Planı Yapanlara Kötü Haber!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya'dan yeni bir açıklama geldi. Bağlıkaya açıklamasında ise 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin Türkiye turizmi açısından olumlu olacağını ifade ederek "hareket kazandıracak" değerlendirmesinde bulundu.

ABONE OL
Eylül 23, 2022 23:42
Bayram Tatili Planı Yapanlara Kötü Haber!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bağlıkaya, yaptığı açıklamasında bayram tatilinin 9 gün olması nedeniyle turizm açısından hareketli geçeceğini belirtti.

Tatil olduğu nedeniyle vatandaşların tatil planlarını yapmalarının daha kolay olduğunu ifade eden Bağlıkaya açıklamasında;

“Seyahat  acenteleri de ona göre 9 günlük paketler yaptı. Hep böyle son günlerde  açıklanıyordu, vatandaşlar tatillerini daha önceden organize ettikleri için bu  tür uzun tatilleri tam değerlendiremiyorlardı. Şimdi ise çok önceden belli.” dedi.

TURİZME CİDDİ HAREKET GETİRECEK

Bağlıkaya ayrıca 9 gün tatilin vatandaşların ve turizmcilerin yüzünü güldüreceğini belirterek;

“Seyahat acenteleri 9 günlük tatil programları sundular. Yazın ilk  uzun tatilinin sonuç itibarıyla turizme ciddi bir hareket getireceğini, iç  turizmde iyi bir hareket yaşanacağını, güzel bir başlangıç olacağını düşünüyorum.

3 milyona yakın kamu çalışanı var biliyorsunuz, aileleriyle birlikte  düşünüldüğünde ciddi bir kitle tatile girmiş olacak.

Dolayısıyla biz 8-10 milyon  vatandaşımızın hareket edeceğini düşünüyoruz. Tabii ki herkes otellere, tatil  bölgelerine gidecek değil, aile ziyaretleri de yapanlar olacak ama ciddi bir  hareket olacak Türkiye'de.” dedi.

 

TATİL PLANI YAPACAKLARA KÖTÜ HABER

Erken rezervasyon döneminin sona erdiğini ifade eden Bağlıkaya açıklamasında;
 
“Zaten şu andan otellerin çoğu dolu. Erken rezervasyon nisan sonunda son defa  uzatılmıştı. Nisan sonunda erken rezervasyon bitti zaten tatilini almak  isteyenler organizasyonlarını yaptı. Erken rezervasyonun son evresinde de bu 9  günlük tatil belli olunca daha da güzel oldu.” dedi.

Yaz tatili sürecinde gezen yerli turistin genel olarak Antalya bölgesine ilgili olduğunu ifade eden Bağlıkaya;

“Kültür turlarında ise  ağırlıklı olarak Kapadokya, Karadeniz Bölgesi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi var. Bu  bölgelerde kültür turları yaklaşık 3 misli artmış durumda.

Yaz tatilinde yalnızca  deniz, kum, güneş değil kültürel seyahatler, kültür turları da ciddi ilgi  görüyor. İç turizmde de ciddi bir turizm ülkesi olma yolunda ilerliyoruz.” dedi.

Yaz tatili ve bayram nedeniyle yer bulamayanlar hakkında ise tavsiyede bulunan Bağlıkaya;

“Genel olarak hem tatil bütçesi açısından bilindik yerlerde  tatil yapamayanlar için daha az turist çeken bölgelerimizde tatil seçeneklerini  değerlendirmelerini tavsiye ederim.

Bu mevsim itibarıyla kültür turları da daha  hesaplı oluyor, onları tavsiye ediyoruz vatandaşlarımıza.” dedi.

 

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.