DOLAR 32,3200 0.2%
EURO 35,0983 -0.16%
ALTIN 2.306,961,31
BITCOIN %
Kayseri
18°

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Mesai Saatinde Bunu Yapan Yandı!

Mesai Saatinde Bunu Yapan Yandı!

Bursa'da yaşanan olay milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor... Engelli kadrosunda çalışmakta olduğu bir kişi iş yerinde uyuyunca tazminatsız kovuldu ve dava açan işçiye Yargıtay'dan flaş bir karar geldi... İşte emsal nitelikte ve milyonları ilgilendiren karar.

ABONE OL
Eylül 23, 2022 23:41
Mesai Saatinde Bunu Yapan Yandı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

üksek mahkeme tarafından iş yerinde uyuyan ve olumsuzluklara neden olduğu belirtilen kişiye verilen görevleri yerine getirmedi nedeniyle ve taraflar arasında güven sorunlarının bulunmasından dolayı kovulma kararını açıkladı.

YAŞANAN OLAY

Bursa'da engelli kadrosunda bulunan ve sevkıyat kırık tamiri bölümünde görevli olarak çalışan bir işçi. İddiaya göre gece vardiyasında rahatsızlandı ve migren ilacını içtikten sonra uyuya kaldı.

Gece amiri ise uyuyan işçinin fotoğrafını çekti ve işveren ise uyuyan engelli işçiyi kapı önüne koydu.

İŞ MAHKEMESİNE GİTTİ

İş mahkemesine giden işçi ise gece vardiyasında çalıştığı esnada 15'er dakikalık çay molalarını kullanmadığını belirterek bu sürelerde çalıştığını ayrıca 30 dakikalık yemek molasında ise yemeğini yedikten hemen sonra forklifte malzeme yükleyerek indirdiğini belirtti.

Saat 04.30 sularında migren nedeniyle rahatsızlandığını belirten ve Avmigren isimli hapı ve bir ağrı kesiciyi yutarak gözlerini kapatarak dinlenmek istediğini belirten işçi o sırada fabrika personel şefi tarafından habersiz olarak fotoğrafının çekildiğini belirtti ve tazminatsız işten kovulduğunu öne sürdü.

Mahkeme davayı reddetti. Devreye giren Bursa Bölge Adliye Mahkemesi, işçinin haksızlığa uğradığına hükmetti. Kararı bu kez işveren temyiz etti.

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi tarafından verilen kararda ise;

“Davacının mesai saatleri içerisinde uyuduğu ortadadır. Davacının bahsedilen eylemi ile iş yerinde olumsuzluğa yol açtığı, kendisine verilen görevleri yerine getirmediği, taraflar arasındaki güven ilişkisinin sarsıldığı anlaşılmaktadır.

Davacının artık işverenin davacı ile çalışmaya devam etmesinin kendisinden beklenemeyeceği anlaşılmakla davacının iş sözleşmesinin feshi haklı neden ağırlığında olmasa da geçerli nedene dayanmakta olup, mahkemece davanın reddi yerine kabulüne karar verilmesi hatalıdır.

Bölge Adliye Mahkemesi’nin temyiz edilen kararının bozularak ortadan kaldırılmasına, davanın reddedilmesine oy birliği ile karar verilmiştir” denildi…

 

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.