DOLAR 32,3631 -0.38%
EURO 34,7900 -0.17%
ALTIN 2.395,64-1,10
BITCOIN 19119992,60%
Kayseri
18°

PARÇALI AZ BULUTLU

20:08

AKŞAM'A KALAN SÜRE

X
Bayram hazırlıkları başladı: tatlılar tezgahları süslüyor

Bayram hazırlıkları başladı: tatlılar tezgahları süslüyor

ABONE OL
Nisan 8, 2024 10:07
Bayram hazırlıkları başladı: tatlılar tezgahları süslüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ramazan Bayramı vesilesiyle tatlıcılarda yoğunluk yaşanıyor. En çok baklava tercih edilirken fiyatlar ise 80 lira ile 230 lira arasında değişiyor.

Her yıl olduğu gibi bu bayramın da vazgeçilmezi yine tatlı oluyor. Ramazan Bayramı’nda vatandaşlar misafirlerine ikram etmek üzere en çok baklavayı tercih ediyor. Vatandaşların cevizli baklavayı sık tercih ettiğini ve fiyatların da en uygun 80 liradan başlayarak en pahalı 230 liraya kadar çıktığını Tatlıcı esnafı Öner Ürek, “Ramazanın başlangıcından itibaren zaten yoğun bir tempoyla çalışmaya başladık. Yoğun bir talep var. Yaklaşık 11 çeşit tatlımız var. Kayseri’de en çok cevizli baklava tercih ediliyor. En düşük fiyatlı cevizli baklavamız 80 liradan, en yüksek fiyatlı ise Antep fıstığından yapılan fıstık sarmamız ve 230 liradan başlıyor. Tabii şu anda üçte bir fiyatına, daha düşüğe bir rakamla piyasada olduğumuz için müşterimizin bize bir tepkileri yok ama dışarıdaki meslektaşlarımıza karşı elbette ki bir tepkileri var fiyatların çok yüksek olması sebebiyle ama Türkiye ekonomisi şu anda özellikle yüksek enflasyon, yüksek faiz piyasada çok aşırı bir hızlı bir yükseliş var. Ona rağmen uygun fiyatlı ve kaliteli ürün sunmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Tatlı olarak baklava tercih ettiğini söyleyen vatandaş ise, “Fıstıklı ya da cevizli alacağım, fiyatları uygun buldum. Bayramda evdeyiz, sakin geçecek. Öğrenciyim ve tatile geldik, dinleneceğiz” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.