DOLAR 32,1957 0.05%
EURO 34,9727 -0.06%
ALTIN 2.514,090,16
BITCOIN 22563454,07%
Kayseri
22°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Başkan Şahin, “Kayseri Barosu incinmiş ve koşa koşa beni savcılığa şikayet etmişler”

Başkan Şahin, “Kayseri Barosu incinmiş ve koşa koşa beni savcılığa şikayet etmişler”

ABONE OL
Şubat 2, 2024 20:59
Başkan Şahin, “Kayseri Barosu incinmiş ve koşa koşa beni savcılığa şikayet etmişler”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bir avukatın icra memuru ve polis ile birlikte bir eve çilingir yardımıyla girerek ev sahibi kadının parfümünü haciz etmesini eleştiren Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, “Benim bunu eleştirmemden Kayseri Barosu incinmiş ve koşa koşa beni savcılığa şikayet etmişler. Düştüğümüz hallere bakın. Biz bu anlayışla asla gelişmiş ülkeler standardına ulaşamayız” dedi.

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, bir avukatın icra memuru ve polis ile birlikte bir eve çilingir yardımıyla girerek haciz yapmasını eleştirmesi üzerine Kayseri Barosu tarafından savcılığa şikayet edildi. Daha sonra savcılık takipsizlik kararı verdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Şahin, “Avukatın biri, bir ev hacze gidiyor. Ev sahibi yanında olmadığı için yanına da çilingir alıyor. Polis ve icra memuru da var. Ev hacizleri maalesef yasal. Fakat burada yasal olmayan bazı şeyler var. Ahlaki olmayan bazı şeyler de var. Bir eve hacze gidebilirsiniz fakat erkek avukatın yatak odasına girip, ev sahibi kadının çekmecesini karıştırması kadar aşağılık bir işlem yoktur. Çekmeceyi karıştırıp oradan da kadın parfümlerini alıp haczetmesi, tutanağa yazdırması aşağılık bir işlemdir. Bunu ben bir televizyon programında eleştirdim. Bu durumu ben eleştirdim. Dedim ki; yasalara ve ahlaka uygun davranın. Ahlaki olmayan bir hususu bir hukukçunun yapması, sırf yasal diye suiistimal etmesi ve kadının çamaşırlarının olduğu çekmeceyi karıştırıp parfümü haczetmesi hiç ahlaki bir şey değil. Bu hukukçuyu da buna müsaade edenleri de eleştirdim. Benim bunu eleştirmemden Kayseri Barosu incinmiş ve koşa koşa beni savcılığa şikayet etmişler. Kendi avukatlarını uyarmaları gerekirken benim bu durumu eleştirmemden rahatsız olup beni savcılığa şikayet etmiş” ifadelerini kullandı.

‘BU ANLAYIŞLA ASLA GELİŞMİŞ ÜLKELER STANDARDINA ULAŞAMAYIZ’

Bu anlayışla Türkiye’nin gelişmiş ülkeler standardına gelinemeyeceğini dile getiren Başkan Şahin, “Dünyadaki gelişmiş ülkelere bakıyoruz. Borcundan dolayı internet dahi kesilmiyor. Ama biz kadın parfümü haczedecek kadar aşağılık bir duruma düşüyoruz. Savcılık şikayet ardından takipsizlik kararı verdi. Bir baronun bundan rahatsız olması gerekirken benim eleştirimden rahatsız olması hukukumuzun da nerelere gelebileceğinin göstergesi. Benim şikayet edilmem baronunda bu kafada olduğunu gösteriyor. Düştüğümüz hallere bakın. Biz bu anlayışla asla gelişmiş ülkeler standardına ulaşamayız” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.