DOLAR 32,2669 0.08%
EURO 34,7729 -0.02%
ALTIN 2.400,31-0,36
BITCOIN 2066554-0,31%
Kayseri
13°

PARÇALI BULUTLU

16:58

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
Başkan Esat Öztürk, “Yeni yapılacak asma köprünün yanına Alabalık tesisi de kurulacak”

Başkan Esat Öztürk, “Yeni yapılacak asma köprünün yanına Alabalık tesisi de kurulacak”

ABONE OL
Temmuz 5, 2023 13:00
Başkan Esat Öztürk, “Yeni yapılacak asma köprünün yanına Alabalık tesisi de kurulacak”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KAYSERİ (1HA) – Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Göksu Şelalesi’nin yakınına yapılacak olan yeni asma köprünün yanına alabalık tesisi de kurulacağını ifade etti. Öztürk, “Göksu şelalemizin yakınına yeni asma köprü yapılacak, ihalesine çıkıldığı takdirde yapım başlayacak. Köprümüzün yanına da bir alabalık tesisi kurulacak, ardından inşallah yavru balıkları burada üreteceğiz ve Türkiye’ye hatta dünyaya buradan pazarlayacağız” dedi.
Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, ilçenin turizmine dair değerlendirmelerde bulundu. Göksu Şelalesi’nin yakınına asma köprü yapılması için ihalesine çıkıldığında çalışmaların başladığını söyleyen Öztürk, ilçenin su kaynağının da kaliteli olduğunu ve yapılacak köprünün yanına alabalık tesisi kurulacağını ifade etti. Başkan Öztürk, “Emniyetimizden almış olduğumuz bilgilere göre yaklaşık 87 bin aracın giriş yaptığı, 95 bin aracın ise çıkış yaptığı tespit edildi. 2023 yılında ilçemize gelecek turist sayısı 500 bini bulacak demiştim, o noktada da yanılmadığımı düşünüyorum. Her zaman söylüyoruz; Yahyalı, doğaseverlerin tek adresi olarak düşündüğümüz bir turizm merkezi, dünyaca ünlü olan Kapuzbaşı şelalemiz de burada. Valiliğimizin, Büyükşehir Belediyemizin ve Yahyalı Kaymakamlığımızın da katkılarıyla ilçemiz gün yüzüne çıkmış oldu. Yaklaşık 26 milyon TL’lik bir bedelle Bitümlü Sıcak Karışım (BSK) dediğimiz kaliteli asfalt yapımı için özellikle valimize ve büyükşehir belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Göksu şelalemizin orada, sallanan-titreyen ya da sıra olarak adlandırdığımız, kendi imkanlarımızla yaptığımız bir köprümüz var, ancak sayın valimize tespitleri sonucu Göksu şelalemizin yakınına yapacağı yeni asma köprüden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum. İhalesine çıkıldığı yakın bir tarihte, müteahhidimiz de yer tespitini yaptıktan sonra köprünün yapımına başlayacaklar. İlçemiz su kaynağı kalitesinin de Türkiye’deki birçok balığın yaşamını sürdürebildiği seviyede olduğunu tespit ettik, Yapılacak köprümüzün yanına da bir alabalık tesisi kurulacak, ardından inşallah yavru balıkları burada üreteceğiz ve Türkiye’ye hatta dünyaya buradan pazarlayacağız. Bu bağlamda çok büyük katma değeri olacaktır. İlçemiz; tarımıyla, madenciliğiyle, enerjisiyle ünlü bir ilçe, kirazın ve de çileğin diyarı. Tabii ki Cenab-ı Allah’ın yarattığı güzellikler ancak insanlarımızın katmış olduğu değerler de var. Emeğimizin helal olduğunu düşünüyorum, insanlarımıza ve iş adamlarımıza teşekkür ediyorum, sağ olsunlar ne zaman turizmle, tanıtımla ilgili yardım istediysek bizi geri çevirmediler. Ayrıca bundan sonraki yıllarda da Yahyalımızın tanıtımına ciddi anlamda destek vermeye, katkıda bulunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.