DOLAR 32,1370 -0.09%
EURO 35,1313 -0.05%
ALTIN 2.473,680,25
BITCOIN 21199816,21%
Kayseri
15°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’A “TARIM” TEŞEKKÜRÜ

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’A “TARIM” TEŞEKKÜRÜ

ABONE OL
Ekim 26, 2022 10:24
BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’A “TARIM” TEŞEKKÜRÜ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Dr. Memduh Büyükkılıç başkanlığında tarımsal üretim ve hayvancılık alanında üreticilere verdiği destekle, kentin ülke tarımının önemli bir üretim üssü haline gelmesi hedefine adım adım ilerliyor. Tarım ve hayvancılık alanında 226 milyon TL’lik yatırımda önemli katkıları olan Başkan Büyükkılıç’a, Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, üreten Kayseri’nin mimarı olacak desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Yerel yönetim hizmetlerinin yanı sıra tarım ve hayvancılık alanında önemli bir görev üstlenen Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın liderliğinde Tarım ve Orman Bakanlığı’nın destekleri ve Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde Kayseri üretim üssü olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Hayata geçirilen tarım ve hayvancılık destekleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunan ve 226 milyon TL’lik yatırımlara dikkat çeken Başkan Büyükkılıç, “Tarımsal üretim yapan hemşehrilerimize çeşitli türlerde tohumluk buğday başta olmak üzere nohut, aspir, yem bitkisi tohumluğu; küçükbaş hayvan ve arı kolonisinin yanı sıra tarımsal ekipman desteği sağladık. Büyükşehir Belediyesi olarak kentin alışılagelmiş tarımsal ürün ağına, bölgeye uygun tarım ürünlerini ekleyerek daha fazla verim, daha fazla üretim ve ülke ekonomisine daha fazla katma değer sağlanmasını amaçlayan bir üretime destek anlayışı sergiliyoruz” dedi.

Büyükkkılıç, son olarak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde, ‘Anadolu’nun Bereketi Buğday Projesi’ kapsamında ekmeklik buğday tohumluğu ile yem bitkisi tohumluğu dağıtımı gerçekleştirdiklerini belirterek, “1000 ton ekmeklik buğday tohumluğu ve 500 ton yem bitkisi tohumluğunu verimli topraklarımızla buluşturmaları için üreticilerimize dağıttık. Çiftçilerimizi, daha fazla verim elde etmeleri amacıyla yeni tarım ürünleriyle tanıştırırken, çok önemli bir başka konu olan nadasa bırakılan tarım arazilerinin azaltılmasına da önemli bir katkı sağladık” diye konuştu.

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.