DOLAR 32,3775 -0.2%
EURO 34,7030 -0.13%
ALTIN 2.430,74-0,31
BITCOIN 2023828-2,30%
Kayseri
23°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Başkan Büyükkılıç, “Tesislerimizde İsrail menşeili ürünler satılmıyor”

Başkan Büyükkılıç, “Tesislerimizde İsrail menşeili ürünler satılmıyor”

ABONE OL
Kasım 8, 2023 15:36
Başkan Büyükkılıç, “Tesislerimizde İsrail menşeili ürünler satılmıyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsaril ve Filistin savaşı sonrası belediye tesislerinde İsrail menşeili ürünlerin satışının yapılmadığını ifade eden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Tesislerimizde İsrail menşeili ürünler satılmıyor. Spekülasyonlar yapılıyor. İçecek grubunda da ürünleri satmıyoruz. En başından beri kaldırdık. Belki kamuoyuyla paylaşma noktasında bir miktar gecikme olmuş olabilir ama biz İsrail ürünlerini tesislerimizden kaldırdık” dedi.

Kayseradar ve Radyoradar ortak canlı yayına katılan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ‘Yol Açık’ programında Kayseradar Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Bayram’ın sorularını yanıtladı. AK Parti’nin 31 Mart 2024’ta yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri için seçim dönemi ve seçim takvimi çalışmalarının fiilen başladığı takvim için tekrardan aday olup olmayacağı konusunda açıklamalarda bulunan Başkan Büyükkılıç, “Bir takvim açıklandı aday adaylığı başvurularıyla ilgili. Aday adaylık konularına hiç yoğunlaşmadım. Ben işimi yapıyorum, önüme bakıyorum. Şehrimizi hizmetle buluşturmaya devam edelim” diye konuştu.

‘İSRAİL ÜRÜNLERİNİ TESİSLERİMİZDEN KALDIRDIK’

Belediye tesislerinde İsrail Menşeili ürünlerin raflardan kaldırıldığını söyleyen Başkan Büyükkılıç, “Tesislerimizde İsrail menşeili ürünler satılmıyor. Spekülasyonlar yapılıyor. İçecek grubunda da ürünleri satmıyoruz. En başından kaldırdık. Belki kamuoyuyla paylaşma noktasında bir miktar gecikme olmuş olabilir ama biz İsrail ürünlerini tesislerimizden kaldırdık” şeklinde konuştu.

‘EDS SÜRECİ SADECE BİZİM YETKİMİZDE DEĞİL’

EDS (Elektronik Denetleme Sistemi) ile ilgili çalışmalar noktasında çalışmalardan bahseden Başkan Büyükkılıç, “Biz EDS sürecini başlattık. Ama bu süreç sadece bizim yetkimizde değil. İçişleri Bakanlığımız tarafından onaylanıyor. Şu anda Hisarcık Merkezinden Esenyurt’a kadar olan bölgeyi kapsayan yerde bir EDS çalışmamız var. Bunu yapana kadar baya uğraştık. EDS için araç sayısına, yolların standardına bakılıyor” dedi.

‘6 KİLOMETRELİK ALTERNATİF BİR YOL AÇIYORUZ’

Kayseri’de trafik yoğunluğunu azaltmak için alternatif yollar konusunda çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Büyükkılıç, “Kayseri’nin 1 buçuk milyon nüfusu var. Olayları buna göre değerlendirmek lazım. Şehrimizle ilgili alternatif yollar üreterek, projelerimizi gözden geçirerek, daha da geliştirerek yapılması gereken çalışmalar elbette var. Bu yönde de çalışmalarımız devam ediyor. Örneğin havaalanı terminal binamız bitmek üzere. Cumhurbaşkanımızın besmeleli elleriyle de hizmete girecek. O bölgeden Mimarsinan Köprüsü’ne doğru 6 kilometrelik alternatif bir yol açıyoruz. Bu konuda çalışmalarımızda hızla devam ediyor. Buradaki amacımızda doğudan gelen insanların alternatif bir yolla şehir merkezine girmeden hem havaalanı hizmetlerinden hem de Kocasinan bölgesine olan ulaşımında alternatif üretmek suretiyle onların ulaşımını sağlamak” ifadelerini kullandı.

‘6 ŞUBAT DEPREMİNDE TEST EDİLDİK’

6 Şubatta tarihinde meydana gelen depremlerde Kayseri’nin şiddetli şekilde hissettiğini ve artık yeni yapılan projelerde kat sayılarının daha az olduğunu ifade eden Başkan Büyükkılıç, “Sahabiye projemizle ilgili kat konusunda aşağı çektik. Daha önceden 20’nin üzerinde katlar vardı. Yeni yapılan projelerde de bakanlığımızın uygun gördüğü kat sayısına göre gündeme alıyoruz. Fakat verilmiş müktesep haklar var. O müktesep hakları da deprem yönetmeliğine uygun şekilde yapılması da şu an itibariyle bir engel yok. 6 Şubat depremi Kayseri’de en az 6’nın üzerinde hissedildi. Biz aslında test edildik. Sarız ve Pınarbaşı bölgemizde bunu çok daha fazla hissettik. Niteliksiz yapılarla ilgili ağır hasarların oluştuğu Sarız’da gözlemledik. Bununla ilgili de bir mağduriyet oluşmaması için yerinde dönüşüm yapanlara bakanlığımızın verdiği destek ve katkı sonraki süreçleri de Çevre Şehircilik Bakanlığımızın buradaki birimiyle sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.