DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20809021,05%
Kayseri

PARÇALI BULUTLU

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

X
Başkan Büyükkılıç, “Kayseri, Türkiye’de Aspir üretiminde 1 numara oldu”

Başkan Büyükkılıç, “Kayseri, Türkiye’de Aspir üretiminde 1 numara oldu”

ABONE OL
Kasım 13, 2023 16:56
Başkan Büyükkılıç, “Kayseri, Türkiye’de Aspir üretiminde 1 numara oldu”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç Bünyan Kayabaşı Cam Teras’ta yaptığı açıklamada, Kayseri’nin Türkiye’de Aspir üretiminde 1 numara olduğunu söyledi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun Kayabaşı Cam Teras’ta açıklamalarda bulundu. Başkan Büyükkılıç, Kayseri’nin Türkiye’de Aspir üretiminde 1 numara olduğunu söyleyerek, “Aspir antioksidan olarak geçiyor, fazla kızartmalarda kararmıyor, salatalarda rahatlıkla kullanılıyor. Ayçiçek yağın alternatifi gibi oldu. Kayseri, Türkiye’de aspir üretiminde 1 numara oldu. Sizi kutluyoruz başkanım, tohumuz bizden, üretmesi sizden” dedi.
‘2 YILDIR ASPİR ÜRETİYORUZ’
Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun da, “Tüm ilçelere olduğu gibi bize de Aspir tohumu verildi. 2 yıldır aspir yağı üretiyoruz, aspir çekirdeğe benzer bir malzemedir. Yaklaşık yüzde 20’si yağ olarak, soğuk sıkımda yapılıyor. Soğuk sıkım olduğu için doğal oluyor. Yaklaşık 1 ton aspiri 1 günde ancak yağa çevirebiliyor bu makinalar. Şu anda aspir tuttu, o yağı üretip üzerine Bünyan Belediyesinin ücretsiz ürünüdür yazarak ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz. Özellikle ramazan ayında dışarıdan yağ almıyor, paketlerin içerisine aspir yağı ekliyoruz” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.