DOLAR 32,3828 -0.31%
EURO 34,7371 -0.26%
ALTIN 2.400,26-0,91
BITCOIN 18699851,37%
Kayseri
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Başkan Büyükkılıç, Büyük Zaferin 101. Yıl Dönümü Kutladı

Başkan Büyükkılıç, Büyük Zaferin 101. Yıl Dönümü Kutladı

ABONE OL
Ağustos 30, 2023 11:48
Başkan Büyükkılıç, Büyük Zaferin 101. Yıl Dönümü Kutladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türk milletinin küllerinden yeniden doğduğu, Kurtuluş Savaşı’nın eşsiz bir zaferle taçlandığı 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. Yıl Kutlamaları kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene katıldı.
30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde zaferle sonuçlanan ve Kurtuluş Savaşı’nı kahramanlıkla taçlandıran Zafer Bayramı’nın 101. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Kayseri’de de coşkuyla kutlandı.
Cumhuriyet Meydanı’nda 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenen törene Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra Vali Gökmen Çiçek, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Haldun Taşan, milletvekilleri, kaymakamlar, yargı mensupları, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, rektörler ve protokol üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşu ile başlayan törende Kayseri Valiliği ve Garnizon Komutanlığı çelenk sunumlarının ardından, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç,
Atatürk anıtına Büyükşehir Belediyesi çelengini sundu.
“KAYSERİ, TÜRKİYE’NİN SİGORTASI OLARAK ANILIYOR”
Şanlı Türk Bayrağı’nın göndere çekilmesi ve çelenk sunumunun devamında gazetecilere açıklamalarda bulunan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri’nin Kurtuluş Savaşı’ndaki önemini anlatarak, “Bizim için önemli olan bu zaferin kutlaması, anılması her zaman coşkulu olmuştur. Kayseri, Kurtuluş Savaşı’nda her cepheye asker göndermiş, Türkiye’nin sigortası olarak anılan, meclisin son dakikada Kayseri’ye her şeyin bittiği anda kurulması düşünülen bu topraklarda zafer kutlamasının coşkusu bir başka oluyor. Birlik ve beraberlik içerisinde binlerce yıldır var olan milletimiz, bugün yine birlik, beraberlik içerisinde birbirine sımsıkı sarılarak, daha binlerce yıl bir arada olacağımızın kanıtıdır. Bu kutlamalarımız, birlikte olduğumuzun simgesidir. Türk milleti her zaman bağımsız ve hür, özgür olacaktır” diye konuştu.
Vali Çiçek’in açıklamasının ardından Valilik makamında tebrikat kabul töreni yapıldı.
Daha sonra meydanda araç üzerinde Vali Çiçek, Garnizon Komutanı Taşan ile birlikte halkı selamlayan Başkan Büyükkılıç, kutlamalar kapsamında halk oyunları gösterilerini ilgiyle izledi.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ve öğrencilerin şiir okumasının ardından kortej geçişi yapıldı. Kortej geçişinde, “Her güçlüğe göğüs veren, şehirlere hayat veren belediyem sen cansın, bütün dertlere dermansın, iyi ki varsın” diye sunulan Kayseri Büyükşehir Belediye Bando ekibi de yürüyüş alanından coşkuyla yürüdü.
“BİRLİĞİN, BERABERLİĞİN EN GÜZEL SEMBOLÜNÜ BURADA GÖRÜYORUZ”
Törenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “26 Ağustos, Sultan Alparslan’ın Malazgirt’i kapı olarak kabul edip, Anadolu’ya girişi ile bir fetih sürecini başlatması, 30 Ağustos’un yine 101’inci yıl dönümünü kutluyoruz, 30 Ağustos Mustafa Kemal Atatürk ile taçlanan bir süreçtir. Değerlerimize sahip çıkan, bayrağımıza, vatanımıza, milletimize sahip çıkmak için çırpınan bir Kayseri’den söz ediyoruz. Birliğin, beraberliğin en güzel sembolünü burada görüyoruz. Daha nice 101’li yıllara diye dua ve temennide bulunuyorum. Eserlerimizle de bunu taçlandırmamız gerektiğini belirterek, halkımıza saygılar sunuyoruz” ifadelerini kullandı.
Vali Çiçek ise Kayseri’nin 30 Ağustos’u devlet millet el ele coşkuyla kutladıklarını ifade etti.
Tören sonunda Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç’a vatandaşların ve gençlerin ilgisi yoğun olurken, Büyükkılıç, Kayserililerle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.