DOLAR 32,3468 -0.04%
EURO 34,9411 0.42%
ALTIN 2.397,430,04
BITCOIN 19596192,95%
Kayseri
15°

PARÇALI BULUTLU

16:57

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X

BAŞKAN ALTAY YOUTUBE KANALINDA

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi Youtube kanalında canlı yayın yaparak Konyalıların evlerine misafir oldu.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 21:31
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Canlı yayında vatandaşların sorularını tek tek cevaplayarak gündemi değerlendiren Başkan Altay, Ramazan ile birlikte vaka sayılarında düşüş olduğunu belirterek, Ramazan’dan sonra normalleşmeyi arzu ettiklerini ifade etti.

MİLLET OLARAK ŞANLI TARİHİMİZLE HER ZAMAN ÖĞÜNDÜK

ABD Başkanı Joe Biden’ın 1915 olaylarını soykırım olarak ifade etmesini kabul etmediklerini ve Konyalılar olarak kınadıklarını belirten Başkan Altay, “Soykırım diyenler kendi geçmişlerine baksınlar. Biz millet olarak şanlı tarihimizle her zaman övündük, övünmeye devam edeceğiz. Tarihi yazmak tarihçilerin işi. Bu siyasete malzeme edilecek bir konu değildir.” dedi.

DUALARIMIZ ASKERLERİMİZLE

Başkan Altay, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kuzey Irak’ta kahramanlık destanı yazdığını da vurgulayarak, “Kahraman askerlerimiz Şimşek ve Pençe Yıldırım Hareketi ile Kuzey Irak’ta bir kahramanlık destanı yazıyorlar. Tüm askerlerimize, güvenlik görevlilerimize başarılar diliyorum. Rabbim muvaffak etsin. Ayaklarına taş değmesin inşallah. Bu mübarek günde dualarımızla onlarla beraberiz.” diye konuştu.

42 BİN ÇOCUĞUMUZA HEDİYE VERMEK İÇİN HAZIRLIK YAPIYORUZ

Ramazan ayında gelenek haline getirdikleri 7-10 yaş arası oruç tutan çocukların hediyelerini hazırlamaya başladıklarını da ifade eden Başkan Altay, “Geçen yıl 20 bindi. Bu yıl 42 bin çocuğumuza hediye vermek için hazırlık yapıyoruz. İnşallah önümüzdeki hafta bununla ilgili detaylı bir link paylaşacağım. Buradan kayıt olan çocuklarımıza Ramazan’ı hatırlayacakları, ileride güzel anı olacak hediyeleri ulaştırmış olacağız. 42 bin çocuğumuzun başvurmasını bekliyoruz. Ne kadar pandemi nedeniyle sevdiklerimizle birlikte iftar edemesek, camilerde, teravihlerde buluşamasak da gönüllerimiz bir. İnşallah pandemi etkisindeki son Ramazan’ı kutluyoruzdur. İnşallah kurallara uyarsak, düşüşün artmasını biran önce normal hayata dönmeyi de ümit ediyoruz. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal yardım konusunda Türkiye’nin lider belediyelerinden birisiyiz. Bu yıl da Ramazan’da vatandaşlarımıza Sosyal Kartlarını ulaştırmaya başladık.” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.