DOLAR 32,4717 0.09%
EURO 34,8854 0.37%
ALTIN 2.432,09-0,26
BITCOIN 2020596-2,67%
Kayseri
21°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Başkan Altay: Tarımı Sürekli Kılmanın Tek Yolu Suyun Kontrollü Kullanılmasıdır

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü’nün desteğiyle Selçuk Üniversitesi ve Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği tarafından düzenlenen “İklim Değişikliğinin Tarımda Sürdürülebilir Su Yönetimine Etkisi” konulu çalıştay başladı. Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Bu coğrafyada insanlığın ilk günlerinden itibaren tarımın yapıldığı aşikardır. Bugün de Türkiye’nin en önemli tarım merkezi Konya’dır. Bu şehirde tarımı sürekli kılmanın tek yolu suyun kontrollü kullanılmasıdır.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 05:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Su kaynaklarımızı tasarruflu kullanmak için ciddi çaba sarf ediyoruz. İklim değişikliği konusu çocuklarımıza suyu emanet edeceğimiz bir konu olmaktan çıkıp, hepimizin yaşamına etki edecek bir konu olmaya başladı.” dedi.
Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği ve Selçuk Üniversitesi (SÜ) tarafından Konya Büyükşehir Belediyesi ile Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla “İklim Değişikliğinin Tarımda Sürdürülebilir Su Yönetimine Etkisi” konulu çalıştay gerçekleştiriliyor.

Selçuklu Kongre Merkezi’ndeki çalıştayın açılış konuşmasını yapan SÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Bayramoğlu, 2021 yılında özellikle Konya başta olmak üzere tüm Türkiye’de kuraklık, yangın ve sel gibi felaket senaryolarının gerçekleştiğinin yüksek derecede hissedildiğini ifade ederek, insan hayatının devamı için gerekli olan gıdanın temel ham maddesini üreten tarım sektörünün başkenti Konya’da bu çalıştayın yapılıyor olmasının son derece önemli olduğunu söyledi.

SON 50 YILDA SU KULLANIMI 3 KAT ARTTI

Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü Bilal Dikmen, suyun insan hayatı için önemini anlattığı konuşmasında, “Dünyadaki su miktarının aynı kalmasına rağmen geçtiğimiz 50 yılda su kullanımı 3 kat artmıştır. Beşeri faaliyetlere bağlı olarak su kaynakları, ülkemizde kaliteli miktar açısından devamlı artan bir miktarda baskı altında. 2040 yılı itibariyle gıda ve enerji ihtiyaçlarının yaklaşık yüzde 50, su ihtiyacımızın da yüzde 40 oranında artması bekleniyor. Ülkemiz iklim değişikliğinin olumsuz etkileri yönünden yüksek risk grubunda olan ülkeler arasında kabul edilmektedir. 3 gün sürecek bu çalıştayda da bu konular enine boyuna tartışılacağı ve çözüm önerileri getirilecektir.” diye konuştu.

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.