DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20710150,43%
Kayseri

KAPALI

04:09

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
BASIN MÜZESİ AÇILACAK

BASIN MÜZESİ AÇILACAK

ABONE OL
Temmuz 23, 2023 17:09
BASIN MÜZESİ AÇILACAK
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi ve Kayseri Gazeteciler Cemiyeti iş birliği ile 113 yıllık Kayseri basın tarihine ışık tutacak ve hatıraları canlandıracak olan Veli Altınkaya Basın Müzesi’nin, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nda hizmete sunulacağını belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 6 bin yıllık tarihi geçmişi olan, şehrin kimliğini yansıtan, tarihini ve kültürünü anlatan birbirinden önemli müzelerin açıldığını ve açılmaya da devam edeceğini belirterek, kentin ‘Müzeler Şehri Kayseri’ olarak anılacağını söyledi.

Bu müzelere ‘Basın Müzesi’ ile bir yenisini daha ekleyeceklerini belirten Başkan Büyükkılıç, “Kayseri Tavukçu Mahallesi içerisinde Büyükşehir Belediyemiz tarafından restorasyon uygulamaları tamamlanmış olan tescilli konut niteliğindeki yapının Büyükşehir Belediyesi ve Kayseri Gazeteciler Cemiyeti iş birliği ile Kayseri’nin basın camiasının önde gelen isimlerinden biri olan merhum Veli Altınkaya’ya ithafen ‘Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Veli Altınkaya Basın Müzesi’ adı altında müzyolojik çalışmaların sonuna gelinmiştir” diye konuştu.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kırsal kesimlerde bozulmalar yaşanan arazi ve yayla yollarına onarım çalışması başlattı.

Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, kent genelindeki kırsal mahallelerde yol bakım ve onarım çalışması gerçekleştirdi.

Kırsal ilçe mahallelerinin arazi ve yayla yollarında meydana gelen bozulmalar nedeniyle, Kayseri Büyükşehir Belediyesi yoğun çalışma başlatarak, kırsal kesimlerde ulaşılmadık mahalle yolu bırakmıyor.

Tarım sezonunun da başlaması nedeni ile Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nca, tüm kırsal mahalle yollarında başlatılan çalışmalar sayesinde, üreticiler ve mahalle sakinlerinin mağduriyet yaşamalarının önüne geçilecek.

Çiftçilerin ve ulaşımda sıkıntı yaşayan mahalle sakinlerinin mağduriyetleri büyük ölçüde giderilirken, ekiplerin çalışması tüm hızıyla devam ediyor.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.