DOLAR 32,3802 -0.18%
EURO 34,7378 -0.03%
ALTIN 2.427,64-0,44
BITCOIN %
Kayseri
23°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Balık fiyatları, bollaştıkça düşecek

Balık fiyatları, bollaştıkça düşecek

ABONE OL
Ekim 13, 2022 06:51
Balık fiyatları, bollaştıkça düşecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KAYSERİ (1HA – ÖZEL) – Yeni sezonda balık fiyatları merak ediliyor. Bu sezon palamut balığının bol olduğunu söyleyen Balıkçı Serkan Hasyüncü, fiyatların geçen seneyle hemen hemen aynı olduğunu söyledi. Hasyüncü, havalar soğudukça ve balık bollaştıkça fiyatların daha da aşağı ineceğini kaydetti.

Deniz ve sulaklarda av yasağı 1 Eylül itibariyle kalktı. Balıkçı tezgâhları bir aydan fazla süredir taze balıklarla dolu. Tutulan miktara göre balık fiyatları değişirken, bu sezon palamut balığının bol olacağı belirtiliyor.
Balık sezonunu ve fiyatları değerlendiren Balıkçı Serkan Hasyüncü, sezonda geçen bir aylık süreye bakıldığında bu senenin palamut yılı olacağını söyledi. Havalar soğudukça talebin de artacağını belirten Hasyüncü, Hava soğudukça, insanların alım gücü arttıkça balığa talep de oluyor. Denizlerimizde palamut yoğunluğu var. Hamsi ise şimdilik kendini göstermedi. 1 hafta 10 günlük süresi var. Tezgahlara gelen balıklar arasında palamutun yanı sıra çupra ve levrek yoğunlukta. Şu an palamut fiyatı gayet uygun. Normalde 45-50 lira civarında ama biz bol olması nedeniyle 40 liradan satıyoruz. Bir palamut 2-3 kişiye yeter büyüklükte.” dedi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.