DOLAR 32,2780 -0.24%
EURO 34,7733 -0.2%
ALTIN 2.381,33-0,49
BITCOIN 20772561,35%
Kayseri

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Bakan Selçuk’tan flaş rapor açıklaması

Bakan Selçuk’tan flaş rapor açıklaması

Türkiye genelinde corona virüsü yayılmasını önlemek amacıyla çeşitli önlemler alınırken koronavirüs önlemleri hakkında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk flaş açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk yaptığı açıklamada daha önce tek doktor tarafından verilen rapor süresinin 10 günden 14 güne çıkarıldığını bildirdi.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 05:46
Bakan Selçuk’tan flaş rapor açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Corona virüsü Türkiye'de vaka sayısının arttırılmasının ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk koronavirüs önlemleri hakkında açıklama yaptı.

10 GÜN OLAN RAPOR VERME SÜRESİ 14 GÜNE YÜKSELDİ

Türkiye'de corona virüsü yayılmasını engellemek için 14 kuralına uyulması gerektiğine vurgu yapan  Bakan Selçuk, 14 gün karantina süresini anımsatarak, “Yurtdışından gelen vatandaşlara, Z03.8 ve Z03.9 tanıları halinde tek hekim tarafından 14 güne kadar istirahat / iş göremezlik raporu verilebilecek ve iş göremezlik ödeneği SGK tarafından karşılanacak” ifadelerini kullandı. Yapılan açıklamalar sonrasında böylelikle tek hekim tarafından tek seferde 10 gün verilebilen rapor süresi 14’e yükselmiş oldu.

İKİNCİ BİR DUYURUYA KADAR GEÇERLİ OLACAK

Koronavirüs tedbirleri kapsamında açıklama yapan Bakan Selçuk,“Kronik hastalarımızın 1 Mart ve sonrasında süresi dolan sağlık raporları ve reçeteleri ikinci bir duyuruya kadar geçerli olacak” dedi.  Kronik hastalığı nedeniyle sağlık raporuna dayalı olarak ilaç ve tıbbi malzeme alan hastaların yeniden reçete düzenletmelerine de gerek kalmayacak. Böylelikle kronik hastaların ve yüksek risk grubunda bulunanların reçete yazdırmak için sağlık hizmeti sunucularına başvurma zorunluluğu olmayacağına işaret eden Bakan Selçuk, bu sürede ilaç ve tıbbi malzemelerin bedelinin de Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılayacaklarını belirtti.

 

kamupersoneli.net

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.