DOLAR 32,3894 -0.11%
EURO 34,6086 -0.59%
ALTIN 2.386,17-1,99
BITCOIN 1943061-4,70%
Kayseri
19°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Bakan Koca açıkladı: Türkiye’deki en riskli iller!

Bakan Koca açıkladı: Türkiye’deki en riskli iller!

Gün içerisinde Bilim Kurulu ile toplantı gerçekleştiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgınına ilişkin en riskli illeri tek tek sıraladı. Listenin başında en çok vakanın görüldüğü İstanbul var. Koca, yapmış olduğu açıklamada, “Nüfusa göre en riskli illerimiz İstanbul, Ankara, İzmir, Konya'dır. 20 yaşından itibaren daha yoğun görüldüğü, erkeklerin kadınlara göre görülme oranının daha yüksel olduğunu söylemek istiyorum” ifadesini kullandı.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 06:04
Bakan Koca açıkladı: Türkiye’deki en riskli iller!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’de son 24 saatte 69 kişinin hayatının kaybetmesine sebep olan koronavirüsle ilişkin her geçen gün yeni veriler gelmeye devam ediyor. Bakan Koca, daha önce yağmış olduğu açıklamada vakanın en fazla İstanbul’da görüldüğünü söyledi. Türkiye’de koronavirüse ilişkin en riskli illerin başında da İstanbul bulunuyor.

İSTANBUL, İZMİR VE ANKARA

Bakan Koca, açıklamasında en riskli illeri tek tek sıraladı. İllerin sıralamasında ilk üçte İstanbul, İzmir ve Ankara bulunuyor. Bakan, açıklamasında en yüksek can kaybının ve vakanın olduğu il olarak İstanbul’u işaret etti. İstanbul’da toplam da 210 can kaybının olduğunu söylerken, açıklamasında “Gençlerim hastalığı ya hissetmemekte ya da hafif geçirdiğini daha önce ifade etmiştim. Şuan 25 ilde can kaybımız olmadı” ifadesini kullandı.

DİĞER İLLER

En fazla koronavirüs vakasının görüldüğü iller şu şekilde açıkladı:

 

İstanbul
İzmir
Ankara
Konya
Kocaeli
Isparta
Sakarya
Adana
Bursa
Samsun

Bakan Koca, en riskli illeri tek tek sıralarken, can kaybının ve vaka sayısının en çok İstanbul’da olduğunu açıkladı.

HAYATINI KAYBEDENLERİN YÜZDE 80’İ 60 YAŞ ÜSTÜ

56 ilde can kaybının olduğunu söyleyen Koca, 25 ilde can kaybının olmadığını söyledi. Koronavirüs sebebiyle, hayatını kaybeden vatandaşların yüzde 80’inin 60 yaş üstü olduğunu söyleyen bakan, açıklamasında şunları kaydetti:

“Vefat eden hastalarımızın yaşlarına baktığımızda 50 yaş üzeri vefat sayısının giderek daha fazla artmış olduğunu özellikle erkek oranının daha yüksek olduğunu görmüş oluyoruz. 60 yaş üstünün çok kritik olduğu yoğun bakımda yatan hastaların yüzde 64.4'ünü oluşturuyor. Hayatını kaybeden hastaların da yüzde 80'e yakınını da 60 yaşın üzerinde olduğunu görüyoruz. Hastaneye ihtiyaç duymaksızın evde takip edebildiğimiz hastaların oranı ise yüzde 86.7'si 60 yaşın altında. Genç de olsa KOAH hastasıysa aynı oranda yaşlı gibi bir risk oluşturduğunu görüyoruz''

 

 

kamupersoneli.net

 

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.