DOLAR 32,4158 -0.07%
EURO 34,8196 0.2%
ALTIN 2.430,65-0,31
BITCOIN 2018968-2,86%
Kayseri
18°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Bakan Akar: “Tutumumuz açık ve net”

Bakan Akar: “Tutumumuz açık ve net”

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nın ardından Brüksel'de görev yapan Türk gazetecilerle bir araya gelerek soruları yanıtladı ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 10:18
Bakan Akar: “Tutumumuz açık ve net”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 Türk Silahlı Kuvvetlerinin bir taraftan hudut güvenliği diğer taraftan terörle mücadele faaliyetlerini kararlılıkla sürdürdüğünü belirten Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Libya, Azerbaycan gibi dost ve kardeş ülkelerde de haklı davalarını ellerinden geldiğince desteklemeye devam ettiklerini söyledi.

Bölgesel olarak hassas, kritik bir dönemden geçildiğini ifade eden Bakan Akar, toplantıda başta Ukrayna olmak üzere İttifak’ın gündeminde bulunan savunma ve caydırıcılık konuları ele alındığını, hem bölgesel, hem de küresel gelişmeler değerlendirildiğini kaydetti.

Ukrayna-Rusya arasındaki gerilime yönelik de açıklamalarda bulunan Bakan Akar, “Bizlerde, ilgili diğer ülkelerde ve NATO ülkelerinde bir endişe söz konusu. Bu endişeyle gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Diplomasi ve diyaloğun sürdürülmesi ve bu şekilde çözüme gidilmesi hepimizin ortak dileği. Bunu vurguladık, vurgulamaya devam ediyoruz. Bizim için hem Gürcistan'ın hem de Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve egemenliği önemli. Sayın Cumhurbaşkanımızın da belirttiği gibi tansiyonun düşürülmesi için Türkiye olarak bugüne kadar elimizden geleni, üzerimize düşeni yaptık, yapmaya devam ediyoruz” dedi.

Bakan Akar, Karadeniz'de Montrö'nün getirdiği bir statüko olduğuna dikkati çekerek, bu statüko ile Karadeniz'de denge, güvenlik ve istikrar var. Bunun da hayati önemi haiz olduğunu her fırsatta belirttiklerini söyledi. Görüşmelerde Güney Kafkasya'daki bölgesel iş birliğinin herkesin yararına olduğunu ifade ettiklerini de aktaran Bakan Akar, “DEAŞ, El-Kaide, PKK ve PKK'dan hiçbir farkı olmayan YPG ve FETÖ gibi terörün her türlüsü ile mücadele ettiğimizi, bunu sürdürdüğümüzü ve bu alanda müttefiklerimizden daha fazla iş birliği beklediğimizi de burada yine altını çizerek muhataplarımıza ifade ettik” diye konuştu.

Ukrayna krizine yönelik Türkiye'nin bakışı ile bölgede daha aktif rol oynamasına yönelik planın olup olmadığı sorulan Bakan Akar, bu konudaki tutumların başından beri açık ve net olduğunu söyledi. Akar, Türkiye'nin Karadeniz'deki gerginliğin azaltılmasından yana olduğunu dile getirdi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.