DOLAR 32,3746 -0.34%
EURO 34,7746 -0.13%
ALTIN 2.412,19-0,42
BITCOIN 1863795-3,56%
Kayseri
18°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Bakan açıkladı! Milyonlarca kişiye bedava!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından önemli bir açıklama yapıldı. Bakan, 2002 yılında yüzde 3,1 olan sağlık hizmet başvurularının GSS (Genel Sağlık Sigortası) sayesinde 10,3'e yükseldiğini duyurdu. Bakan, açıklamasında lise mezunlarına 20, üniversite mezunlarına 25 yaşına kadar 2 yıl daha prim ödemeden bu hizmetten yararlanabileceklerini belirtti.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 11:48
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakan Selçuk, 2002 yılından itibaren günümüze kadar yapılan reformlar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çeşitli kanunlar çerçevesinde sunulan sağlık hizmetleri ve sosyal güvenlik reformu ile ilgili tek çatı altında birleştirildiğinin altını çizerek, GSS'nin sağlık hizmetlerine ulaşımının kolaylaştırıldığını belirtti.

18 YAŞINI DOLDURMAYAN GENÇLER DE DAHİL

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, 18 yaşını doldurmayan gençler ile birlikte sağlık açısından başkasına muhtaç olan vatandaşların da bu hizmetten yararlanmaya hakkı olduğunu ifade ederek, şu açıklamayı kaydetti:

“Ayrıca 18 yaşını doldurmayan gençlerimizle birlikte sağlık açısından başkasının bakımına muhtaç olan kişilerin, iş kazası ile meslek hastalığı ve koruyucu sağlık hizmeti gibi durumlarda prim ödeme gün sayısına veya prim borcuna bakılmıyor. Bu kapsamda olan vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden yararlanma hakları bulunuyor”

1 NİSAN TARİHİNDEN İTİBAREN

Bakan Selçuk, koronavirüs salgını süresi boyunca vatandaşlara önemli kolaylıkların sağlandığını ifade ederek, 1 Nisan tarihinden itibaren nakdi ücret desteği alan ve herhangi bir sosyal güvencesi olmayan vatandaşların da bu kapsamda olduğunu belirtti. Açıklama şu şekilde:

“1 Nisan tarihinden itibaren nakdi ücret desteği alanlardan herhangi bir sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımız da GSS kapsamında”

https://www.kamupersoneli.net/

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.