DOLAR 32,3050 -0.57%
EURO 34,7880 -0.35%
ALTIN 2.411,75-0,44
BITCOIN 1861414-3,97%
Kayseri
21°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Avrupa’ya geçmek isteyen mültecileri Yunanistan’a geçiren göçmen kaçakçısı her şeyi anlattı!
  • Haber Yeni Gündem
  • Gündem
  • Avrupa’ya geçmek isteyen mültecileri Yunanistan’a geçiren göçmen kaçakçısı her şeyi anlattı!

Avrupa’ya geçmek isteyen mültecileri Yunanistan’a geçiren göçmen kaçakçısı her şeyi anlattı!

Suriye'de yapılan saldırı sonrasında Türkiye'nin mültecilere sınırlarını açma kararını almasıyla birlikte mülteciler sınırlara ve kıyılara akın etti. Yıllardır göçmen kaçakçısı olduğunu dile getiren Özcan Karlı isimli kişi göçmenlerin Yunanistan'a nasıl geçtiğini ve ne kadar para harcadığını anlattı.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 05:31
Avrupa’ya geçmek isteyen mültecileri Yunanistan’a geçiren göçmen kaçakçısı her şeyi anlattı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Suriye'de Türk askerlerine yönelik gerçekleştirilen hava saldırısı sonrasında Türkiye mülteciler hakkında flaş bir karar alarak sınır kapılarını açtı.

MÜLTECİLER SINIRLARA VE KIYILARA AKIN ETTİ

Avrupa'ya geçmek isteyen mülteciler de açılan sınır kapılarına ve kıyılara akın etmeye başladı.

İSTANBUL'DAN BOT MOTOR BEKLENİYOR

Yıllardır göçmen kaçakçısı olduğunu dile getiren Özcan Karlı Avrupa'ya geçmek isteyen mültecileri Yunanistan'a geçirmek için Çanakkale Ayvacık kıyısında keşif yaptığın belirterek, “Şuanda nokta belirliyoruz. Onları Yunanistan'a emin bir şekilde geçirmek için bir yer bakmaya geldik. Hepsini karşıya geçireceğiz Allah'ın izniyle. İstanbul'dan bot motor bekliyoruz. Bot motorlar geldi mi onları yavaş yavaş karşıya geçireceğiz. ” ifadelerini kullandı.

Ayrıca göçmen kaçakçısı olduğunu dile getiren Özcan Karlı mültecilerin Yunanistan'a nasıl geçeceklerini gazetecilerin sorularını cevaplayarak anlattı. 

-Peki hiç geçirdiğiniz oldu mu?

Ağabey benim işim bu. Ben 20 senedir bu işi yapıyorum. Göçmen kaçaksıyım. Cezasını da yattım. 6 sene cezasını yattım. Yani bizim mesleğimiz bu. Ekmeğimiz de burdan.  Reis de izin verdi. Biz de yolumuza çıktık.

-Şuana kadar hiç göçmen gördünüz mü peki? Kaçak olarak geçen oldu mu?

Avrupa'nın yarısını ben gönderdim doğrusunu isterseniz. Şuan göçmenler, karadan bedava gitmek için gümrük kapılarına gidiyor.  Tabi orda da Yunanistan güvenlik güçleri izin vermiyor. Hepsi buraya gelecek bir iki güne kadar.  Yavaş yavaş İstanbul'a dönüyor, kara sınırındaki yolcular. 

-Yunanistan'a kaçak geçmenin ücreti ne kadar?

500,600 dolar ağabey. Çok büyük bir para değil.  Malzeme 30-40 yolcu bir bota biniyor. 500 dolardan 15 bin dolar yapıyor. 12-13 bin dolar masrafı var. Bir bot 10 bin dolar. İstanbul'dan buraya nakliye 2 bin dolar. 3 bin dolarda biz 5-6 kişiye kalıyor. Allah bin bereket versin. Günlük  bin lira paramız oluyor. 

Yakalanmazsa para kazanıyoruz. Yakalnırsa bir de zarar edersin. 10-15 milyar zararımız oluyor. Göçmenler karşıya gitmeden para almıyoruz.  Cepten para harcıyoruz.  Karşıya gönderiyoruz. Yunan sınırlarına ayak bastıktan sonra gidiyor karşıdan bir telefon açıyor. Biz İstanbul'dan, dövizden paramızı oradan alıyoruz. 

 

kamupersoneli.net

 

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.