DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
Kayseri
23°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Antalya Manavgat’ta büyük yangın!

Antalya Manavgat’ta 4 noktada çıkan orman yangınında 4 mahalle boşaltıldı, dumandan ve alevlerden etkilenen 53 kişi hastanelik oldu. 1 arazözün devrildiği ve şoförünün durumunun ağır olduğu yangında, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Dumanın yaklaştığını görüyorsunuz nerede olursanız olun kendinizi güvenli bir bölgeye alın ve tahliye edin” uyarısında bulundu.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 02:04
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antalya’nın Manavgat ilçesinde farklı noktalarda çıkan orman yangını, rüzgarın etkisiyle yerleşim yerlerine sıçradı. Orman Genel Müdürlüğü, saat 12:05’te çıkan orman yangını dolayısıyla ekipleri bölgeye sevk etti. Çöplük yolunda çıkan ve rüzgarın etkisiyle hızla yayılan orman yangını müdahaleyi zorlaştırıyor.

Bölgede, Orman Genel Müdürlüğü’ne bağlı 1 İHA, 2 uçak, 19 helikopter, 30 iş makinesi, 30 su ikmal aracı ve 192 arazözün desteğinin yanı sıra 960 personelle yangının kontrol altına alınması için mücadele çok yönlü sürdürülüyor. Kalemler, Yeniköy, Çolaklı ve Evrenseki’nin kuzey kesimindeki mahalleleri tahliye edildi.

BAKAN PAKDEMİRLİ YANGIN BÖLGESİNDE

Söndürme çalışmalarını yerinde incelemek üzere Manavgat’a geçen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangın bölgesi ile ilgili İHA’dan gelen son bilgilerle durum değerlendirmesinde bulundu. Bakan Pakdemirli, müdahalelerin ormanlık alanlarda olduğu gibi büyük bir gayretle yerleşim yerlerinde de sürdürdüklerini belirterek, “Milletimizin canına, malına ve sağlığına zarar gelmemesi için ormanın kahramanları yangınla mücadeleye devam ediyor. Dualarımız kahramanlarımızla” dedi.

37 derece sıcaklığın olduğu bölgede, yangının ilerlemesiyle ilgili tüm veriler mevcut olduğunu ifade eden Bakan Pakdemirli, “Rüzgarın durumu, nemin düşüklüğü ve diğer faktörler yangının büyümesini tetikliyor. Yangın bir savaştır, savaşa hangi saatte gireceğinize dair bir tahmininiz olamaz” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.