DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22343940,80%
Kayseri
22°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Ankara’da Bir Anne Cennete Gideceğine İnanarak Oğlunu Öldürdü!

Ankara’da Bir Anne Cennete Gideceğine İnanarak Oğlunu Öldürdü!

Ankara'da bir anne cennete gideceğine inanarak oğlunu öldürdü. Kendi elleriyle oğlunu ölüme götürdü.. Yaptığı açıklamalarla kan donduran anne neler söyledi? Oğlunu neden öldürdü? Detaylar haberimizde...

ABONE OL
Eylül 24, 2022 04:55
Ankara’da Bir Anne Cennete Gideceğine İnanarak Oğlunu Öldürdü!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara'da bir anne oğlu O.S. ile beraber oğlunun otoplasti (Kepçe kulak) ameliyatı olması için Şubat 2015'de Gazi Hastanesine gitti ve oğluna iyilik yaptığını düşündüğü için onu öldürdü… Davası sonuçlanan kadın mahkeme tarafından ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırıldı. 

KAN DONDURAN SAVUNMA 

Anne savunmasında “Ben çocuğumu çok seviyorum. O gün bana 'Anne çok kötü hissediyorum, beraber dua edip ölelim' dedi. Oğlumun cennete gideceğini düşünerek bu olayı gerçekleştirdim” dedi.

Nurhan S., 10 yaşındaki oğlu O.S.'yi otoplasti (Kepçe kulak) ameliyatı olması için Şubat 2015'de Gazi Hastanesine yatırdı. Olduğu ameliyatın ardından gözlem odasına alınan O.S.'nin yanında refakatçi olarak annesi Nurhan S. kaldı. Ameliyatından birkaç gün sonra da oğlunu hastanenin tuvaletinde boğarak öldürdü.

Olayın günyüzüne çıkmasının ardından anne Nurhan S. hakkında “kendini savunamayacak yakın akrabayı kasten öldürme” suçundan dava açıldı. 

Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen davanun duruşmasında tutuklu sanık Nurhan S. oğlunun otoplasti hastası olduğunu ve bu yüzden psikolojisinin çok bozuk olduğunu belirtti, ardından “Ben çocuğumu çok seviyorum. O gün bana 'Anne çok kötü hissediyorum, beraber dua edip ölelim' dedi. Oğlumun cennete gideceğini düşünerek bu olayı gerçekleştirdim. Pişmanım.” cümleleri ile kendisini savundu.  

ACISINA SON VERMEK İÇİN

Sanığın avukatı müvekkilinin çok genç yaşta zorla evlendirildiğini söyleyerek. “Evlendikten sonra da eşinin ailesi ilke birlikte aynı evde 22 kişi ile yaşamıştır. Çok sayıda tanık dinlendi, hepsi de müvekkilimin oğluna çok düşkün olduğunu söylemiştir. Kepçe kulak olan oğlu ile arkadaşları dalga geçtiği için müvekkilim oğlunu ameliyat etme kararı aldı. Ameliyattan sonra yüzü şişen oğlu fiziki halinden dolayı üzülmektedir. Bu nedenle annesi, oğlunun acısına son vermek ve oğlunu cennete göndermek amacıyla bu fiili yapmıştır” diye konuştu.

CEZASI MÜEBBET HAPİS

Savunmaları dinledikten sonra kararını açıklayan mahkeme heyeti sanığın, “kendini savunamayacak yakın akrabayı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılmasına karar verdi. Takdir indirimi uygulayan mahkeme, cezayı müebbet hapse çevirdi.
Mahkemenin bu kararı oy çoğunluğu ile aldığının belirtilmesinin üzerine bir üyenin de sanığın akli dengesinin yerinde olmadığı yönünde görüş bildirmesi üzerine bu konuda hüküm kurulması üzerine oy verdiği belirtildi.

 

kamupersoneli.net

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.