DOLAR 32,4978 0.12%
EURO 35,0874 0.49%
ALTIN 2.442,520,17
BITCOIN 2033664-1,96%
Kayseri
24°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Anaokulu ve kreşler ne zaman açılacak?

Koronavirüs salgınında özellikle son 1 ay içerisinde artışa geçen koronavirüs salgını ne yazık ki, eski kısıtlamaları yeniden gündeme getirdi. 16 Kasım Pazartesi günü bir haftalık ara tatile çıkan, ancak Kabine toplantı sonrasında alınan kararla birlikte okulların uzatılması kararı öğrencilerden çok velileri yakından ilgilendiriyor. Pandemi döneminde anaokuluna ve kreşe giden çocuklarını bırakmakta ve bakacak yer bulmakta zorluk çeken veliler anaokulu ve kreşlerin ne zaman açılacağını merak ediyor. Bu kapsamda Anaokulu ve kreşler ne zaman açılacak? sorusunun cevabı araştırılıyor.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 14:36
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan ve aralarında okulların da bulunduğu çeşitli alanlarda alınan kararlar sonrasında gözler okullar için Milli Eğitim Bakanlığı'na çevrilmişti. Konuyla ilgili beklenen açıklama yapıldı. Peki, özel ve Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı kreşlerde son durum ne? Kreşler kapanıyor mu? Kreşler ne zaman açılacak?

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NIN AÇIKLAMASI

Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada bakanlığa bağlı olan tüm okul öncesi kurumların, kreşlerin kapalı olacağı “Bakanlığımıza bağlı tüm okul öncesi kurumlar, kreşler, ilkokul, ortaokul ve liseler, özel eğitim okulları ve sınıfları, meslek liselerindeki uygulamalı dersler ile özel öğretim kursları da bu kapsamda olacaklar” şeklinde ifade edildi.

ÖZEL KREŞ, ÇOCUK KULÜPLERİ VE GÜNDÜZ BAKIM EVLERİ KAPALI OLACAK MI?

Yapılan açıklamada bakanlığa bağlı olan bütün okul öncesi kurumlar, kreşler, ilkokul, ortaokul, liseler, meslek liseleri, özel öğretim okulları ve sınıfları uzaktan eğitimle derslerine devam edecek.

Aynı zamanda kreşler, dershaneler ve özel eğitim kurumları da uzaktan eğitim yapmaya devam edecek. Kurslarda eğitim uzaktan – online olacak.

Öğrencilerin yararlanacağı TRT EBA haftalık ders programları velilerin cep telefonlarına SMS olarak gönderileceği belirtildi.

Öğrenciler 4 Ocak Pazartesi tarihine kadar eğitimlerine online olarak uzaktan devam edecek. 2. dönem ile ilgili eğitim kararının salgının o dönemdeki gidişatına göre verilebileceği öngörülüyor.

https://www.kamupersoneli.net/

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.