DOLAR 32,5300 0.24%
EURO 34,9806 0.52%
ALTIN 2.434,78-0,14
BITCOIN 2042053-1,75%
Kayseri
25°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X

Altındı, Pırlanta Oldu

lokantacı Mesut Toplak: “Meslek Sahibi Olmak Altındı, Pırlanta Oldu” KAYSERİ,(BGC)-Ülke çapında pek çok sanayici ve esnaf, bir sanatı icra edebilme kabiliyetine sahip ve tabandan yetişebilecek eleman bulma sıkıntısı çekiyor. Bu tablo son zamanlarda Kayseri’de de nüksettiriyor. Kendisi de yetiştirmek üzere çırak arayan lokanta işletmecisi Mesut Toplak, meslek sahibi olmanın artık pırlanta değerinde olduğunu ifade ediyor.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 05:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kiçikapı Mahallesi’nde 3 yıldır dönercilik yapan Mesut Toplak, yeme-içme sektörü de dahil olmak üzere pek çok sektörde eleman bulunamayışından dolayı serzeniş duyuyor. Kendisi de eleman arayan Toplak, herkesin çocuğunu okutmak istediğini ancak çocukların mesleki alana yönlendirilmediğini söylüyor.

Toplak, sıkıntıların tabandan eleman yetişmemesi kaynaklı olduğunu söyledi: “Yeme-içme sektöründe çalışan sıkıntımız var. 15-16 yaşında bir gence asgari ücret oranında maaş teklif ediyoruz ama bulamıyoruz. Bunun en büyük sebebi bütün velilerin çocuklarını okutma sevdasıdır. Herkes çocuğunu okutmak istiyor ve okumanın içi boşaltılıyor. Bizim gibi küçük esnaflar ve sanayiciler eleman bulamıyor. Eleman sıkıntısı had safhada. Alttan yetişmediği için şu an sektördeki elemanlarımız da yetersiz geliyor.”

Toplak, bunun kendi işlerini de aksattığını söyleyip “3 senedir burayı işletiyorum, 1 senedir eleman bulamıyoruz. Kardeşimle beraber çalışıyor, her işi beraber sırtlanıyoruz. Gelen müşterimize de hizmetimiz kısıtlı oluyor. Sektörde sıkıntı büyük” dedi.

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.