DOLAR 32,2204 -0.08%
EURO 34,7543 0.21%
ALTIN 2.403,830,46
BITCOIN 1968452-2,35%
Kayseri
22°

PARÇALI BULUTLU

20:12

AKŞAM'A KALAN SÜRE

X

Alevi dinine ihanet etmez!

Alevi Kanaat Önderi Mehmet Güven, ‘Alisiz Alevilik’ söylemlerinin Alevi toplumunu asimile etmeye, ayrıştırmaya ve parçalamaya yönelik bir planın parçasına hizmet ettiğini savunarak bu tür hareketlere karşı dikkatli olunması çağrısı yaptı. Güven, “Bu ithal dini getirenler, bir taraftan dinimizi bozuyorlar, diğer taraftan Hz. Ali ve Ehlibeyti inkar ediyorlar. Alevi dinine ihanet etmez. Dinimizi hiçe sayıp, Hz. Ali'yi farklı yerlere koyuyorlar. Bunların bizde hiçbir değeri yoktur” dedi.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 03:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

HABERİ DEGERLENDİRMENİZ TEMENNİSİYLE
KOLAYLIKLAR
———————————–

Güven’den ‘Alisiz Alevilik’ uyarısı:

Hayırseverliğiyle bilinen ve birçok sosyal projeye imza atmış Alevi Kaanat Önderi Mehmet Güven, son yıllarda Hz. Ali’yi saf dışı bırakma amaçlı dillendirilen ‘Alisiz Alevilik’ tartışmaları ile Nusayri Arap Alevi toplumunu yakından ilgilendiren ‘ayrıştırıcılık’ iddialarına açıklık getirdi. Güven, açıklamasında; kötü niyetli çevrelerin Nusayri Aleviler hakkında ithamlarda bulunduğuna dikkat çekerek, bu kişilerin fitne ve fesat çıkarıp Alevi toplumunu birbirine düşürmek istediğini söyledi. Güven, kendilerinin ayrıştırıcı değil bütünleştirici olduklarını, vatana ve devlete sahip çıkan bir toplum olduklarını belirterek Hz. Ali, Resulullah ve Ehlibeyti öven bir toplumun asla bölücü olamayacağına dikkat çekti. Güven, “Bir taraftan ateistlik, bir taraftan Hıristiyanlık ve Yahudilik propagandası yapanlar, bir taraftan Şiilik yapanlar milleti bozmuyor, ayrıştırmıyor ama bu toplumu biz ayrıştırıyoruz! Bu iddiayı ortaya atanlar ispat göstermek zorundadır” dedi.
“ALEVİLER DİNİNE VE VATANINA İHANET ETMEZ”
Bir sürü yalan ve iftiralarla karşı karşıya kaldığını vurgulayan Güven, “Ben kimseye kulluk etmem, kimseye de casusluk yapmam. Ben ne dinime, ne milletime, ne vatanıma, ne devletime, ne bayrağıma ihanet ederim. Biz devletçiyiyiz, vatancıyız, milletçiyiz, bayrakçıyız. Kim olursa olsun bu vatanda hiç kimse kimseyi rencide etmeye hakkı yoktur. Kimse, Şii kardeşlerimizin de, Sunni kardeşlerimizin de Alevi kardeşlerimizin de inancını rencide etmeye hakkı yoktur. Devletimiz din konusunda özgürdür. Ama devlete ihanet edenler, yıkmaya çalışan hainlere karşı kim olursa olsun askerimizle, polisimizle beraber olup bu karşı çıkarız. İnsan dini, imanı, şerefi ve namusu için yaşar. Vatan da bizim için şeref ve namustur. Hepimiz bir olur bu vatanı yıkmaya çalışanlara karşı dururuz. Nasıl İslam dinine sahip çıkıyorsak, devletimize sahip çıkıyorsak, milletimize ve imanımıza da sahip çıkacağız ve çıkmaya da devam edeceğiz. Alevi hain değildir. Alevi hakka hukuka sahip çıkandır” diyerek vatan ve bayrak konusundaki hassasiyetlerini bir kez daha dile getirdi.
‘ALİSİZ ALEVİLİK’ TEPKİSİ
“Hz. Ali’ ye bir şey verip alamayan varsa, biz vermeye hazırız. Bütün kainat gelse Mevlana Ali’ ye ve Ehlibeyte laf kondurtmam” diyen Kanaat Önderi Güven, ‘Alisiz Aleviliği’ savunanlara da tepki gösterdi. ‘Alisiz Alevilik’ söylemlerinin Alevi toplumunu asimile etmeye, ayrıştırmaya yönelik bir planın parçasına hizmet ettiğini ileri süren Güven, açıklamasında şunları kaydetti: “İthal din getirip milleti asimile etmeye çalışanlar, siz zaten Alevilikten çıkmışsınız. Bu ithal dini getirenler, bir taraftan dinimizi bozuyorlar, diğer taraftan Hz. Ali ve Ehlibeyti inkar ediyorlar. Alevi dinine ihanet etmez. Alevi başka yerlerden ithal din getirmez. Dinimizi hiçe sayıp, Hz. Ali’yi farklı yerlere koyuyorlar. Bunların bizde hiçbir değeri yoktur. Arkadaşlar size tavsiyem; satılmayın! Satılık insanlardan da bir şey almayın! Satılık olan kişiler, gittiği başka devletlere de, buraya da hayırları yoktur. Satılıyorsa bunu herkes satın alır. Biz bu dine sahip çıktığımız için, insanları doğru yola sevk ettiğimiz için, Hz. Ali’ye ve Hz. Muhammed’e sahip çıktığımız için, fitne ve fesat yarattılar, bizi itham ettiler. Mevlana Ali’yi rencide edecek, küçültecek kim olursa olsun karşıyız. Milli değerlerimize, atalarımıza biz sahip çıkarız. Eğer İslam bir deniz ise biz onun kaynağıyız. Eğer ağaç İslam ise biz o ağacın köküyüz.”
“ BU KİŞİLERE ÇANAK TUTMAYIN!”
Alevi toplumu üzerinde oyunlar oynandığı uyarısı yapan Güven, özellikle Hatay, Adana gibi illerde yaşayan Alevi gençlerin otobüslerle İstanbul’a götürüldüğünü hatta bazılarının başka ülkelere yollandığı ve asimilasyona yönelik toplantı ve etkinliklere katılmalarının sağlandığına işaret etti. Asimilasyona yönelik bu tür hareketlere karşı dikkatli olunması çağrısı yapan Güven, “Alevileri parçalamaya, çeşit çeşit gruplara ayırmaya çalışıyorlar. Bunlar vatanı, devleti yıkmak için çaba sarf ediyor. Bunlar Aleviliği yok etmeye geliyorlar ama maalesef bunlara Antakya’da olsun Adana’da olsun bazı Aleviler masa açıyorlar, çanak tutuyorlar. Peki sizler Mevlana Ali’yi yok etmeye çalışan, Alevileri yok etmeye çalışan kişilere siz nasıl masa açıyorsunuz? Yarın Mevlana Ali’ye ne diyeceksiniz? Çıkmışlar ‘Alisiz Alevilik’ diyorlar. Daha yeryüzü olmadan kainatta Hz. Ali vardı. Diyorlar ki, ‘Alevi kelimesi al alevden çıktı.’ Alevden ancak iblis ve şeytanlar çıkar. Alevi kardeşlerim, İslam kardeşlerim Hz. Alisiz Aleviliği savunanlardan uzak durun” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.