DOLAR 32,3830 -0.18%
EURO 34,7699 0.05%
ALTIN 2.428,42-0,41
BITCOIN %
Kayseri
23°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
AK Parti Milletvekili Zehranur Aydemir: Türkiye yüzyılının, gençlerin yüzyılı olacağına eminiz
  • Haber Yeni Gündem
  • Gündem
  • AK Parti Milletvekili Zehranur Aydemir: Türkiye yüzyılının, gençlerin yüzyılı olacağına eminiz

AK Parti Milletvekili Zehranur Aydemir: Türkiye yüzyılının, gençlerin yüzyılı olacağına eminiz

ABONE OL
Ocak 22, 2024 09:38
AK Parti Milletvekili Zehranur Aydemir: Türkiye yüzyılının, gençlerin yüzyılı olacağına eminiz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TBMM’nin en genç milletvekili olan ve Türkiye’nin ilk insanlı uzay misyonunu yakından takip eden AK Parti Ankara Milletvekili Zehranur Aydemir, “Biz gençler olarak Türkiye yüzyılının, gençlerin yüzyılı olacağına eminiz” dedi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin en genç vekili olan AK Parti Ankara Milletvekili 26 yaşındaki Zehranur Aydemir, Türkiye’nin ilk insanlı uzay misyonu için Alper Gezeravcı ile ABD’ye giden heyet arasında yer aldı. Uzay İstasyonuna giderek orada gözlem yapan ve ilk Türk astronot Alper Gezeravcı’nın ilk anlarına tanıklık eden Aydemir, ABD dönüşü gözlemlerini Kayseri’deki gençlerle paylaştı. Erciyes’te bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kamp Merkezi’nde TÜGVA Lisesi gençlerle bir araya gelen Zehranur Aydemir daha sonra AK Parti İl Başkanlığı’nda gençlik ve kadın kolları üyeleri ile buluştu. AK Parti Ankara Milletvekili, Endüstri ve Bilgisayar Mühendisi Zehranur Aydemir burada yaptığı konuşmasında, “Öncelikle 19 Ocak 2024 tarihinde Türkiye olarak bizim için çok önemli bir miladı geçirdik. İlk insanlı uzay misyonumuzun gerçekleştirdiği bu tarihi günde gençler olarak çok büyük heyecan ve çok büyük gurur hissettik. Ben de 5 gün boyunca Amerika’da bu heyecanı genç arkadaşlarıma daha iyi anlatabilmek adına buna yakından şahit olma fırsatı yakaladım. Ve döndüğümüzde de bizi davet eden Kayseri’deki arkadaşlarımızla buluşmak adına bugün buraya geldik. Önce farklı illerden Kayseri’ye Kayseri misafirperverliği ile ağırlanan TÜGVA Liseli genç kardeşlerimizle bir araya gelerek bu heyecanımızı bu gururumuzu onlara anlattık. ABD’ye gittiğimde de Türkiye’nin bu önemli misyonu neden gerçekleştirdiğini, nasıl gerçekleştirdiğini uzay teknolojilerinde Türkiye’nin mevcut olarak hayata geçirmiş olduğu uydu teknolojilerini daha üste taşındığı, insanlı uzay misyonumuzun bize neler sunacağını anlatmak istedim” diye konuştu.
ASTRONOTUMUZ MUŞ’TAKİ 8’İNCİ SINIF ÖĞRENCİLERİMİZİN OLUŞTURDUĞU BİR ÇALIŞMAYI DA YAPACAK
Genç vekil Zehranur Aydemir açıklamasının devamında, “Astronotumuz bu gece itibariyle uzay istasyonuna kenetlendi ve çalışmalar başladı. Bu 14 gün boyunca da astronotumuz orada 13 deney gerçekleştirecek. Hatta çok daha heyecan verici bir olay da şudur ki o deneylerden biri Muş’taki 8’inci sınıf öğrencilerimizin oluşturduğu bir çalışma. Ben de inanıyorum ki Türkiye’nin gençleri olarak bizler bu işin tam da merkezindeyiz. Ne uydu teknolojilerinde, ne uzay teknolojilerinde, ne de insanlı uzay misyonumuzda gençler olarak uzakta değiliz. Biz gençler olarak bu işin tam da merkezindeyiz. O yüzden daha çok genç arkadaşımın bu heyecanı daha çok takip edebilmesi için ben de Kayseri’deki arkadaşlarımla buluşmak istedim. Öncelikle bugün bizlere ev sahipliği yapan, TÜGVA ekibimize, Kayseri’de teşkilatımızla, il gençlik kollarımızla program yaptık. Akabinde arkadaşlarımızla yine o heyecanı, o coşkuyu yaşamak adına ve yerel seçim çalışmalarında neler yapabileceğimizi konuştuk. Biz gençler olarak Türkiye yüzyılının, gençlerin yüzyılı olacağına eminiz. Ve bunun için de daha çok sorumlulukla, daha çok çalışarak inşallah üstesinden geleceğiz diyorum. Teşekkür ederim” açıklamasında bulundu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.